Uspešna 2014 DTM sezona se je včeraj (19.10.2014) zaključila v Hockenheimu (DE). Marco Wittmann (DE), ki je bil že okronan za najmlajšega nemškega DTM prvaka vseh časov, je na osmi dirki sezone končal na petem mestu. Naslovi tako ekipnih, kot posameznih prvakov so tako odšli v München, po zaslugi Wittmanna in BMW Team RMG ekipe. V letošnji […]

Uspešna 2014 DTM sezona se je včeraj (19.10.2014) zaključila v Hockenheimu (DE). Marco Wittmann (DE), ki je bil že okronan za najmlajšega nemškega DTM prvaka vseh časov, je na osmi dirki sezone končal na petem mestu. Naslovi tako ekipnih, kot posameznih prvakov so tako odšli v München, po zaslugi Wittmanna in BMW Team RMG ekipe. V letošnji sezoni je BMW dosegel pet zmag, 11 uvrstitev na stopničke in štiri najhitrejše kroge. Do sedaj še noben proizvajalec vozil ni zmagal toliko dirk v eni sezoni, zato še enkrat vse čestitke prvakom!

Jens Marquardt (direktor BMW Motorsport) o zaključku sezone: “To je bil nekoliko nezadovoljiv konec te, sicer veličastne sezone. Glede na razmere v katerih smo se znašli po včerajšnji kvalifikacijah, smo veseli, da so trije avtomobili dobili točke. Naši vozniki so se potrudili, kolikor so se lahko. Marco Wittmann in Martin Tomczyk sta prikazala izvrstna nastopa in tudi António Félix da Costa je pridobil eno točko. V letošnji sezoni prvič po povratku na DTM tekmovanja nismo osvojili naziva najboljšega proizvajalca, ta naslov je letos šel Audiju. Kljub temu pa smo seveda zelo zadovoljni z dvema od možnih treh naslovov v tej sezoni. Ta večer bomo praznovali uspešno sezono, jutri pa bomo že obrnili našo pozornost pripravam za prihodnje leto. Rad bi se še enkrat zahvalil vsem navijačem, partnerjem in sponzorjem za njihovo veliko podporo v tej sezoni. Velika zahvala gre tudi vsem zaposlenim pri BMW Motorsport in našim ekipam, ki so pripomogle k uspehu. Čestitke Mattiasu Ekströmu za današnjo zmago, in Audiju za zmagovalni naziv najboljšega proizvajalca.”

dtm-bmw

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code