Za vas smo se odločili raziskati, katere so najdražje opcije, ki jih lahko obkljukate ob naročilu novega avtomobila znamke BMW v Sloveniji. Številke vas znajo šokirati.

Nobena skrivnost ni, da vas zna opcijska oprema stati ogromno denarja. Pri nemcih, ki ponavadi precej skoparijo z osnovno opremo, je ta pojav še toliko bolj izrazit. Pri luksuznih ali športnih avtomobilih višjega cenovnega ranga, lahko ena sama opcija stane več kot kakšen celotni mestni avtomobil. Takih kosov dodatne opreme je ponavadi celo več, cena pa raste in lahko v nekaterih primerih celo preseže 50 odstotkov vrednosti novega avtomobila. Koliko točno pa stanejo najdražji kosi dodatne opreme? Ker smo ravno portal BMWBLOG raziščimo cene dodatne opreme v Sloveniji za znamko BMW, vendar vas opozarjam, številke so zelo velike.

BMWBLOG-dodatna oprema (14)

Kje bolje začeti z iskanjem dodatne opreme, kot pri najdražjem bavarcu v prodaji, to je BMW M760Li, ki že v osnovi stane neverjetnih 238.900€. Za slabega četrt milijona bi seveda v standardnem spisku opreme pričakovali obkljukane prav vse opcije, vendar je realnost daleč od tega. Že za samo barvo lahko zapravite dodatnih 1.568€, kar pa ni nič v primerjavi z Individual usnjem v notranjosti, ki je sicer na voljo v petih barvah, olajšal pa vas bo za slabih devet tisočakov. Če si želite podaljšano medosno razdaljo tega modela dodobra izkoristiti, boste zagotovo morali izbrati tudi paket Ekskluzivni salon, kjer se lahko s pritiskom tipke, sovoznikov sedež pomakne čisto naprej in se hkrati tudi podre, vam pa ponudi naslonjalo za noge. paket pa zajema še mnogo več, od masažnih sedežev, do tablice BMW Touch Command, vse to za 6.445€.

V primeru, da se v vas skriva kaj audiofila, si boste zagotovo zaželeli tudi Bower&Willkins Diamond audio sistem, ki bo k ceni avtomobila dodal še 5.400€. Ostale opreme je sicer preveč, da bi vso naštel, vendar se v primeru, da avtomobilu dodamo prav vse opcije, cena povzpne iz začetnih 239 tisočakov na neverjetnih 284 tisočakov, kar pomeni, da smo avtomobilu dodali kar 45 tisočakov dodatne opreme.

Presenetljivo pa BMW M760Li ni zmagovalec te igre. Ta čast gre šibkejšemu bratu BMW 750Li, ki v osnovi ne ponuja nekatere opreme, ki je pri močnejšem M760Li serijska. Za Individual usnjeno notranjost boste v tem primeru odšteli kar 10.681€, paket Ekskluzivni salon, pa v tem primeru stane kar 14.500€. M paket za slabih pet tisočakov in pol, se v tem primeru niti ne zdi tako drag. Vidite kako se stvari nadaljujejo? Naštel sem le tri kose dodatne opreme pa smo že na 30 tisočakih, vendar še zdaleč nismo končali. Dodajte še sistem Night Vision, First Class Upgrade paket ter nekaj ostalih ‘bombončkov’ in cena se bo iz začetnih 147.700€ dvignila za več kot 86 tisočakov. To pomeni da cena dodatne opreme znaša več kot 58 odstotkov osnovne cene avtomobila in tako končno ceno ponese na vrtoglavih 234.278 €, kar je skoraj toliko kot osnovni večji brat – BMW M760Li, povzetek oziroma spisek vse te dodatne opreme, pa si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

V kolikor vas zanima športni M oddelek, pa je nesporni zmagovalec zagotovo BMW M6 Gran Coupe, kjer med najdražjo opremo spadajo Competition paket, ki stane več kot 10 tisočakov in keramične zavore, ki vas olajšajo za nadaljnjih  10.681€, za audiofile pa ima še dražji audio sistem kot serija 7, tokrat od znamke Bang & Olufsen, ki stane še nadaljnih šest tisočakov. Če si želite še kakšno individualno izbiro barve, usnja ali česa podobnega, cena dodatne opreme kaj kmalu doseže ceno 60 tisočakov ali jo celo preseže. Skratka, ob nakupu novega avtomobila znamke BMW, pazite na dodatno opremo, lahko vas stane ogromno denarja!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code