BMW Motorrad je med mnogimi drugimi proizvajalci motociklov na sejmu EICMA v Milanu predstavil svoje zadnje produkte. A bolj kot serijski modeli nas je navdušil futurističen prototip BMW HP4 Race!

Gre za konceptni motocikel, ki prikazuje prihodnost dirkaškega motociklizma, saj v enormnih merah uporablja ogljikova vlakna. Iz lahkih in trdnih ogljikovih vlaken je pravzaprav celotno ogrodje ter celo platišča.

Več podrobnosti bo znanih šele spomladi, pričakovati pa je, da bo dirkalnik opremljen s 1000cc vrstnim štirivaljnim motorjem, ki bo razvil 200 konjskih moči. Deležen bo le najboljših komponent, temu pa bo primerna tudi cena.

Znano je, da bo HP4 Race vsekakor ugledal luč sveta in bo naprodaj že v drugi polovici prihodnjega leta, a v zelo omejenih količinah. Ljubitelji bavarskega motociklističnega sveta se lahko tako z razlogom veselijo nečesa še bolj ekstremnega in lahkega kot je trenutni S 1000 RR. Do začetka prodaje in uradnega razkritja pa si lahko ogledate fotografije in video konceptne različice.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code