Za dobrih 3000 eurov mesečno pa lahko najamete tudi modele, kot so BMW M5, X5 M, X6 M ter M4 kabriolet. BMW je namreč zadnji v vrsti avtomobilskih proizvajalcev, ki je začel eksperimentirati z naročniškimi ponudbami svojih vozil, namesto da bi jih prodajal na klasičen način ...

V tem trenutku je program, imenovan Access by BMW, na voljo samo v ameriškem mestu Nashville v zvezni državi Tennessee. Obstajata dve ravni storitev: paket Legend stane 1634 evrov mesečno, omogoča pa dostop do modelov, kot so 530e xDrive, 540i, X5 xDrive35i, 440i Coupe, 440i kabriolet ter M2. Paket, poimenovan M, vas bo stal 3023 evrov na mesec, vključuje pa uporabo modelov M5, X5 M, X6 M in M4 kabriolet. Ko se v program prijavite, morate plačati prispevek v višini 470 evrov, minimalna obveznost pa znaša 32 dni. BMW poskrbi za zavarovanje ter vzdrževanje vozil. Vsako izmed slednjih je pred dostavo skrbno pregledano. Avtomobili imajo poln rezervoar, za porabo pa so seveda odgovorni porabniki. Stranke imajo možnost mesečnega preklopa iz programa v program. Prav tako je možno preklicati udeležbo v programu, vendar z doplačilom v vrednosti 163 evrov.

Ker je program (zaenkrat) omejen le na Nashville, BMW lahko v le nekaj urah stranki dostavi drug model, res pa je, da je izbor modela lahko omejen. Podjetje priporoča, da se jih o željah obvesti nekaj dni prej, če je to le mogoče. Uporabniki lahko z najetimi vozili prevozijo okrog 3000 kilometrov na mesec, vsa neporabljena kilometrina pa se prenese v naslednji mesec. Če se zgodi, da stranke presežejo to mejo, se vsak naslednji kilometer zaračuna po tarifi 40 centov.

A tudi ostala avtomobilska podjetja ne sedijo križem rok; Porsche je trenutno v fazi eksperimentiranja z zelo podobno storitvijo, ki jo je imenoval kar Passport, potni list. Slednja je omejena na uporabnike, živeče v Atlanti v ameriški zvezni državi Georgia, ki velja za precej metropolitansko območje. Za 1634 evrov na mesec ponujajo dostop do osmih modelov, ki vključujejo tudi 718 Boxster, 718 Cayman S, Macan S ter Cayenne. 2451 evrov vložka pa vam odpre vrata do uporabe 22 vozil, vključno s Porschom 911 Carrera S, Panamera 4S, Macan GTS ter Cayenne S E-Hybrid.

Bi se odločili za takšen način uporabe, ali si raje lastite svoj avtomobil?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code