Nova generacija BMW serije 2 se je začela pojavljati z vse manj kamuflaže, saj naj bi bila predstavljena še pred koncem leta. Torej, novi M2 ne bi smel preveč zaostajati. Ali pač?

No, če se bo ta govorica izkazala za pravilno, to ne bo veljalo, saj prvih proizvodnih enot na cesti ne bomo videli pred začetkom leta 2023. Z navedbo nerazkritih virov BMWBlog poroča, da bo novi M2 na tekoči trak prišel decembra 2022. Do takrat bo prihajajoča 2-serija stara več kot eno leto.

Vrhunski kompaktni športni kupe bo, za razliko od serije 2 Gran Coupe, še vedno imel pogon na zadnja kolesa. Poleg tega pa bi lahko uvedli še M-sistem štirikolesnega pogona, tako kot pri večjih bratih M3 in M4.

Motor v BMW M2 naj bi prav tako izhajal iz M3 in M4, čeprav z nekoliko manj moči – verjetno v območju 450 »konjev«. V modelu M3 oziroma M4 pa 3-litrski twin-turbo inline 6 agregat izčrpa 473 »konjskih moči«, medtem ko je pri modelih Competition po navedbah BMW dober za 503 »konjev«. To pa bi lahko bilo konzervativno, saj so “dyno testi” pokazali, da je motor v resnici dejansko močnejši.

Še nekoliko prezgodaj je, da bi vedeli ali bo novi M2 opremljen z ogromno ledvičasto rešetko novejših modelov ali pa bo še naprej nosil okusno ter proporcionalno zadovoljivo prednjo masko. Glede na to, kar lahko razberemo po vohunskih slikah, pa čeprav bo večja od trenutnega modela, ne bo tako velika kot tista v modelih M3 in M4.

Fotograf: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code