Avtomobilski svet je zadnji izdelek oddelka BMW M sprejel z odprtimi rokami. Gre za fenomenalen avtomobil, ki naj bi bil edini pravi naslednik legendarnega E46 M3. Mali M pa je dobil novo, privlačno preobleko ...

Res je, M2 v marsičem močno spominja na BMW E46 M3. Podobna sta si po velikosti, zmogljivosti in dinamičnosti vožnje. Pa vendar je M2 močnejši in bolj agilen športni avtomobil, kar je glede na starost enega in drugega povsem logično.

M2 je z močjo preskrbljen po zaslugi vrstnega šestvaljnika prostornine 3,0 litrov, ki sodeluje s tehnologijo TwinPower Turbo in tako doseže za svojo velikost zavidljivih 370 konjskih moči, kar pri pospeševanju z mesta do stotice pomeni silovitost in hitrost, izraženo v sekundah pa le 4,3 le-teh. Inženirji so se potrudili in resnično zmanjšali težo vozila, kolikor je bilo mogoče (1595 kg), hkrati pa so izboljšali aerodinamiko in hlajenje močnega motorja.

bmw-m2-att-tec-performance (1)

M2 pa je v roke dobilo tudi podjetje ATT-TEC Performance, ki si je “baby M-a” izbralo za svojega predstavitvenega športnika. Na njem so se tako postopoma začeli pojavljati različni poprodajni dodatki, med drugim BBS platišča in izredno zanimiva prekritost z barvno zaščitno folijo, ki ima zgodovinski pomen in ponazarja legendarne barve BMW M racing, ki so bile še posebej dobro zastopane v 80. in 90. letih. Za malega razgrajača so bila izbrana izredno lahka platišča modela BBS CI-R, ki se odlično podajo k naravi in zmogljivosti bavarskega športnika. Naknadno je bil avtomobil znižan po zaslugi KW Suspension Variante 3 vzmetenja, za oskrbo z zrakom pa skrbi Eventuri zračni sistem.

Kot se za ATT-TEC spodobi, bo M2 v kratkem deležen še aerodinamičnih dodatkov in izboljšane zmogljivosti. Vam je M2 poprodajnega predelovalca ATT-TEC všeč ali ste pristaš čudovitega Long Beach Blue odtenka?

Vir: BMWBLOG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code