Oddelek BMW M bo kmalu uradno dobil novega šefa.

Franka van Meela, ki je poskrbel za izvrstna primerka BMW M2 Competition in M5 Competition bo zamenjal Markus Flasch. bMarkus bo svoj nov položaj vodilnega na oddelku BMW M prevzel 1. oktobra, zamenjal pa bo Frank van Meela. Slednji bo ostal pri znamki BMW, zadolžen pa bo za vsa BMW vozila.

A BMW je potezo dobro premislil in izbral izkušenega naslednika, ki ve kako se izdeluje visokozmogljiva vozila. Flasch je namreč trenutno vodja projekta BMW serije 8. Pred tem je bil manager kvalitete pri luksuznih vozilih BMW Group.

Van Meela je BMW zvabil k sebi iz podjetja Audi (oddelek Audi Quattro, ki se je nato preimenoval v Audi Sport) v letu 2015. V le nekaj kratkih letih je pomagal diviziji M doseči nove cilje in odlične rezultate, še posebej opevana pa sta bila M2 in M5, namigoval pa je tudi, da se je zelo potrudil pri modelih M8 in M8 Gran Coupe.

Van Meel je bil zadolžen tudi za projekt X3 M in X4 M, svojemu nasledniku pa bo predal že vse do sedaj narejeno na projektu novega M3 in M4. Uspeh van Meela je vsekakor tudi razširitev M palete z različno zmogljivimi modeli. S tem mislimo na “osnovne” modele M in nekoliko bolj dirkaško naravnane modele z oznako Competition, kot npr. M2 Competition in M5 Competition.

Pri modelih M3 in M4 pa bolj ekstremno različico z večjo zmogljivostjo in dovršenostjo predstavljata M3 CS in M4 CS. V zelo bližnji prihodnosti pričakujemo tudi M vozila z oznako CSL. Glede na BMW M850i in njegovo dovršenost pa se nam za prihodnost ni potrebno bati, saj je za M850i zadolžen ravno Flasch. Komaj čakamo, da vidimo nove, sveže ideje, ki jih bo prinesel s seboj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code