Če ste do sedaj skušali iz zakamufliranih testnih primerkov razbrati linije in oblikovanje novega bavarskega Roadsterja, ste bili verjetno razočarani. Vozila so namreč tako dobro zakrita, da zelo težko ocenimo, kako bo izgledal končni izdelek.

Očitno so se podjetja v zadnjih letih še bolj potrudila, da bi nezaželjenim gledalcem ali morebitni konkurenci otežila nalogo razbiranja napredka. Vseeno je na kar nekaj fotografijah in posnetkih prihajajočega Z5 razvidno, da bo slednji uporabljal razširjene ledvičke in nižji sprednji del za dodatek agresije. Sledi glavno vprašanje: ali bo Z5 le še en “šminkarski avto”? Ne, novi bavarski Roadster bo seveda vizualno izjemno privlačen, vendar bo obenem tudi zelo resen športnik. Karbonske komponente, ki bodo primeljive s superšportniki današnjega dne, prednost lahke gradnje in moderna tehnologija v obliki izjemno zmogljivih štiri- in šestvaljnikov z unikatnimi številkami zmogljivosti.

bmw-5-govorice (2)

Kaj bo Z5 pridobil s sodelovanjem s Toyoto? Delitev sodobnih materialov, lahek in minimalističen kokpit, podobni si bodo tudi motorji. Ročni menjalnik bo ostal za prave entuziaste, kljub “majhnim” motorjem pa bodo slednji ponujali približno takšno presenečenje, kot ga dandanes že trivaljnik v BMW i8; pozabiti ne smemo tudi na močno dodelano hibridno tehnologijo Toyote, ki jo bo “posvojil” tudi BMW. Njegovo konkurenco bosta predstavljala predvsem Jaguar F-Type in Porsche 911, želja bavarskega podjetja pa je pritegniti k novemu modelu kupce do sedaj aktualnega Z4.

Z5-upodobitev

BMW Z5 naj bi bil prvič predstavljen leta 2017, z začetkom prodaje konec poletja prihodnje leto.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code