Leto 2017 je bilo za BMW izjemno uspešno, saj so povečali prodajo in dobiček. Še zmeraj pa se najdejo tudi izjeme.

Ravno, ko smo izvedeli, da je Mercedes Benz za leto 2017 zopet ukradel krono najbolj prodajane premium znamke na svetu konkurentoma BMW in Audi, lahko hkrati razkrijemo dva najslabše prodajana modela znamke BMW v letu 2017.

Prvi izmed teh dveh je seveda BMW i8. To je seveda povsem smiselno, saj to ni model za katerega bi pričakovali, da se bo prodajal v velikih številkah saj je s ceno okoli 150 tisočakov izjemno drag, obenem pa njegova osebnost in smisel ne pristojita čisto vsakemu. V osnovi je namreč izjemno futuristično oblikovan športni plug in hibrid, ki s sredinsko nameščenim glavnim bencinskim agregatom kaže resne športne namene, a ga po drugi strani za enako ceno v tem področju in z vidika praktičnosti, povsem povozi Porsche 911.

bmw-i8-rodster-i8-facelift (75)

Drugi izmed dveh najslabše prodajanih avtomobilov pa je BMW z4, kar je ravno tako pričakovano. Trenutna generacija tega modela, je namreč že prava ‘starina’, ki je na ceste zapeljala že davnega leta 2009. Takrat je bil avtomobil sicer velik hit, saj je bil kabriolet s trdno kovinsko streho in precej dobrimi voznimi lastnostmi, pa še izgledal je zelo dobro. Vse to lahko zagotovo trdimo, da ima še danes ampak ga je konkurenca enostavno povozila. S šest stopenjskim ročnim menjalnikom je še vedno zelo zabaven za vožnjo, vendar tekmecem kot sta Porsche 718 Boxter in Audi TT Roadster, enostavno ne more več slediti. Dodati moramo še to, da so ga v resnici prenehali izdelovati že leta 2016, zato so v letu 2017 prodajali takorekoč le ostanke.

Še dobro, da nas v letošnjem letu čaka nova generacija priljubljenega bavarskega kabrioleta, kateremu pa se bodo pridružili še BMW X2, novi BMW serije 3 ter BMW serije 8, ki bodo skupaj poskrbeli, da bo letošnje leto za ljubitelje te znamke res zabavno.

Vir: Jalopnik

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code