Na seznamu navečjih prekrškarjev so večinoma samo nemško avtomobili. Prednjači BMw 420d vendar je v najslabših desetih kar 5 Mercedesov.

Če se sprašujete od kje nam te podatki lahko povemo, da je študijo izvedla zavarovalniška agencija GoCompare, kjer so primerjali količino zahtevkov za odškodnine pri nesrečah, kjer so bili krivi sami vozniki ter to združili s cestnoprometnimi prekrškarji. Rezultati so zelo zanimivi saj na vrhu dominirajo nemški avtomobili, navkljub temu, da prednjačijo vozniki BMW 420d, pa je med najslabših 10 kar polovica vozil Mercedes Benz, ter dva audija.

V povprečju pri voznikih BMW 420d kar eden od šestih stori hujši prometni prekršek (17%), vsak peti pa povzroči prometno nesrečo (21%), kar je res katastrofalni rezultat. Skupno so vozniki Mercedes Benz-a še slabši, na listo pa so se uvrstili še vozniki Jaguarja XF, ter Range Roverja.

Na drugi strani spektra takoj opazimo, da je sestavljen iz cenejših avtomobilov. Zmagovalka je Opel Agila (Vauxhall je britanski nadomestek Opla) kjer zgolj 4,1 odstotkov voznikov stori hujši prometni prekršek, medtem ko imajo vozniki Peugeota 206 najmanjši odstotek (8,5%) zahtevkov za izplačilo zavarovalnine za dogodek povzročen s strani zavarovanca.

Matt Oliver iz podjetja GoCompare je dejal, da je rezultat pri vrhu ‘najslabših’ voznikov takšen zato, ker vozniki takšnih, dražjih in bolj luksuznih avtomobilov na cesti preživijo mnogo več časa, predvsem v času prometnih konic in na najbolj prometnih cestah, kar močno poveča možnost za nezgodo ali prekršek. Dodal je še, da so avtomobili znamk BMW, Audi in Mercedes Benz tudi na seznamu najbolj zaželjenih avtomobilov v 2018, kar tudi pomeni, da jih je ogromno na cesti, glede na statistiko pa to ni ravno najboljša novica za varnost na cesti.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code