Odlično ohranjen in prenovljen model E9 je šolski primer dobre investicije. Njihova vrednost se z vsakim letom viša; njegov izgled, zamrznjen v času pa še zmeraj obrača glave mimoidočih.

V zadnjem času je bilo veliko govora o 3.0 CSL Hommage konceptu, ki je dvignil veliko prahu. Oblikovalci iz Münchna so napeli vse mišice, da bi ohranili dušo njegovega predhodnika 3.0 CSL in mu dodali pridih modernega značaja. Morda pa enostavno ni poti nazaj, morda je edina prava izbira nakup starodobnika… kot je naprimer klasičen E9 v živo oranžni barvi.

e9-3l-csl

Na spletu se je pojavil oglas, ki celo ne zahteva nepredstavljive vsote denarja. £59,995 oziroma 81.670,00 € boste odšteli za popolnoma restavriran coupe s 3-litrskim vrstnim šestvaljnikom. “Inka Orange” oldtimer je iz tovarniškega obrata zapeljal leta 1972, vendar ima prevoženih le 125 tisoč kilometrov. Se vam zdi njegova cena vrtoglava? Glede na ure dela, več donatorskih vozil, ki so darovala svoje “organe”, restavriranje vseh originalnih delov, bi lahko rekli, da je cena še izjemno nizka. Avtomobil je torej popoln, kajne? No za nas se pojavi le ena težava… volan ima na na “napačni” -desni strani, kar v trenutku oteži prodajo. Morda pa se bo vseeno našel kakšen kupec na Japonskem, Veliki Britaniji ali morda v Avstraliji? Vsekakor se takšni primerki prodajajo kot za med, zato bo Coupe nedvomno našel primernega lastnika.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code