Ljubitelji filmov Back to the Future boste najbrž vedeli, za kaj gre. BMW 633 CSI iz leta 1976 je imel namreč svojih 5 minut slave v enem izmed omenjenih filmov.

Avtomobil je bil kupljen za potrebe snemanja drugega dela filma Back to the Future (Nazaj v prihodnost). Ustvarjalci filma so želeli dobiti kar se da poceni BMW E24, ki bi ustrezal njihovim kriterijem. Omenjeni avtomobil so dobili za skromnih 400 dolarjev.  Prevoženih ima 74.000 milj in uporablja šestvaljnik ter ročni menjalnik.

Zgodba, v kateri BMW nastopa, se dogaja v letu 2015. Njegov lastnik je Griff Tannen, ki ima močno spremenjeno, letečo različico kabrioleta v črno-oranžni barvi. Griff v pretepu s kijem po nesreči razbije zadnjo luč svojega avtomobila.

bmw-633-csi-back-to-the-future-2

Uporabljeni BMW ni bil nikoli mišljen za vožnjo po cesti, saj je v filmu prikazan kot leteči avto, kar je bilo izvedeno s pomočjo dvigal. V letu 2004 je bil temeljito restavriran, zamenjali pa so mu tudi celotno notranjost s sedeži in pnevmatike. Povsem v originalni obliki je ostala razbita luč na zadku vozila, saj je ravno to ena največjih dragocenosti za ljubitelje filma.

bmw-633-csi-back-to-the-future-13

Sedaj je vozilo na spletni strani icollector postavljeno na dražbo, najnižji možen znesek pa je 10.000 ameriških dolarjev. Če se najde kupec, bo to verjetno velik ljubitelj filma Back to the Future II.

Avtomobil in celotno zgodbo zdajšnjega lastnika si oglejte v posnetku in galeriji!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code