BMW serije 3 generacije E46 je brez dvoma še vedno zelo dobra limuzina, če upoštevamo vozno dinamiko, zmogljivosti in celo udobje. Danes vam predstavljamo primerek 330i ZHP!

Skoraj vsak BMW navdušenec se bo brez težav strinjal z dejstvom, da je generacija E46 predstavljala najboljšo serijo 3 v vsej zgodovini modela. Zagotavlja namreč odlično vozno dinamiko, več kot zadovoljive zmogljivosti in celo veliko mero udobja. Od vseh športnih limuzin se serija 3 E46 verjetno še najbolje ”pelje”, v prid pa govori tudi dejstvo, da se je Cadillac pri razvoju modela ATS po vozni dinamiki želel približati prav generaciji E46. Sicer pa je najboljša različica po mnenju mnogih prav 330i ZHP, katere oglas smo opazili na portalu Bring-A-Trailer.

BMWBLOG-bmw-330i-zhp-e46-3 (28)

ZHP paket je različici 330i dodal izboljšane odmične gredi 3,0-litrskemu vrstnem šestvaljnemu motorju in tako moč povišal na nekaj konjev več.  To niti ni tako več, so pa nove odmične gredi zagotovile višje vrtljaje. Pogonski sklop sicer združuje tudi šest-stopenjski ročni menjalnik namesto pet-stopenjskega in drugačno vzmetenje. Ta primerek se zaradi izboljšanih elementov podvozja tako pelje še nekoliko bolje kot prej. Ta primerek pa se sicer lahko pohvali tudi z novimi aluminijastimi platišči in nekoliko drugačnimi karoserijskimi elementi, v notranjosti pa je prav tako nekaj drugačnih dekorativnih elementov, volanski obroč z oblazinjenjem iz alkantare in posebno prestavno ročico. Po mnenju mnogih je E46 različice ZHP tako tudi najbolj privlačna.

Seveda pa zaradi let tudi pa ni povsem brez napak. Nekaj je prask, zadnji odbijač je nekoliko poškodovan, prevoženih pa ima več kot 217 tisoč kilometrov. Mehansko naj bi bil povsem brez napak, na splošno pa je vseeno v zelo dobrem stanju. V času pisanja članka je bila za ta E46 BMW 330i ZHP najvišja ponudba 5 tisoč ameriških dolarjev. Glede na to, da je do konca dražbe še kar nekaj dni, verjamemo, da se bo še precej dvignila, saj gre za izjemen primerek.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code