Leta 1989 je BMW predstavil posebno serijo vozil BMW E30 M3 s katero je proslavil številne zmage svojega takratnega voznika, Johnnyja Cecotta. 

Izdelanih je bilo le 480 avtomobilov, ki imajo ploščico z njegovim imenom, eden izmed avtomobilov prestižne serije pa je trenutno naprodaj na spletni strani Carandclassic.co.uk. Oglas si lahko ogledate TUKAJ.

Prodajalec zagotavlja, da je to 411 izmed 505 takšnih avtomobilov. Vendar je bilo resničnih Chetto avtomobilov narejenih le 480. Ostalih 25 je bilo narejenih po vzoru avtomobila voznika Roberta Ravaglie. Po videzu in voznih lastnostih identičen model je bil narejen za vožnjo po desni strani in na armaturni plošči je bilo namesto Johnyjevega vgravirano Roberto Ravaglievo ime. Kako lahko torej prepoznamo ali je prodajani avtomobil res iz omejene serije? Zdi se, da lahko vsak zalepi oštevilčeno medeninasto ploščico na sredino armaturne plošče…

5058953
Avtomobili Cecotto serije so bili prvi, ki jih je poganjal 215 konjski S14 motor, preden je leta 1990 postal del vseh vozil M3 v Evropi. Na voljo so bili le v treh barvnih odtenkih: žareče rdečem (Misano Red), temno modrem (Macao Blue) in sivem (Nogaro Silver Metallic). Ponujeni BMW E30 M3 Johnny Cecotto je temno modre (Macao Blue) barve.  Zanje je značilen Evolution II sprednji in zadnji sodbijač, imajo tanjše steklo na zadnjem oknu in kromirano izpušno cev, ter 16-palčna edinstvena črna platišča. Njihovi sedeži so prekriti z antracitnim ali srebrnim M-Technic blagom in vzglavniki, narejenimi iz bizonove kože. Po izbiri so bili sedeži lahko delno oblečeni tudi v črno bizonovo usnje, črno napa usnje ali črno napa usnje s srebrnimi robovi.

5058961
Notranjost odlikujejo tudi srebrni pragovi z napisom M3, gumijasta M talna obloga za voznika in medeninasta plošča na sredini armaturne plošče s podpisom  “Johnny Cecotto” in zaporedno številko avtomobila. Vozilo v prodaji ima vse omenjene karakteristike serije Cecotto in je ocenjeno kot originalno. Po podatkih lastnika ima prevoženih 124,000 km, vendar sta podvozje in motor vseeno še zmeraj zelo dobro ohranjena in sta bila ves čas redno in ustrezno vzdrževana. Glede na to, da cene avtomobilov E30 M3 rastejo hitreje kot cene zlata, je nakup dobra naložba – njegova trenutna cena je 53.000,00 €.

5058951

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code