Omejena serija srebrne barve, ki je znana že večini – BMW M5 30 Jahre, se kot zadnja od tridesetih v ZDA prodaja na avkciji. Ob uradni predstavitvi nekaj mesecev nazaj je bila serija, ki je izdelana le v 300 enotah, namenjena proslavitvi tridesetletnice obstoja M5 modela. “30 Jahre Edition” je najmočnejše tovarniško proizvedeno vozilo (KM), […]

Omejena serija srebrne barve, ki je znana že večini – BMW M5 30 Jahre, se kot zadnja od tridesetih v ZDA prodaja na avkciji. Ob uradni predstavitvi nekaj mesecev nazaj je bila serija, ki je izdelana le v 300 enotah, namenjena proslavitvi tridesetletnice obstoja M5 modela. “30 Jahre Edition” je najmočnejše tovarniško proizvedeno vozilo (KM), saj iz svojega 4,4-litrskega V8 iztisne 600 konjskih moči in 700 Nm navora.

30-jahre-special-edition-m5 (14)

V ZDA so prejeli le 30 enot BMW M5 30 Jahre, kar pomeni, da se tudi pri njih cene povzpnejo nad oblake. Američani bodo na Barrett-Jackson avkcijo dali zadnji 30 Jahre. Avkcija bo potekala 15. januarja v Scottsdale, Arizoni, izkupiček pa bo namenjen skupnosti BMW CCA, ki bo denar namenila kampaniji za program izobraževanja varne vožnje za mlade voznike in ohranjanje BMW zgodovine.

 

30 Jahre Special Edition

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code