Zadnja posodobitev za sistem CIC s kodnim imenom UPD01008 je na voljo od 01.10.2014, zadnja posodobitev za sistem NBT pa je strankam na voljo od 25.08.2016, skriva pa se pod kodnim imenom UPD05074.

Nadgradnja na najnovejši sistem izboljša povezljivost bluetooth med mobilnimi napravami in informacijsko-zabavnim sistemom iDrive.

Sistem je lahko nadgradljiv, postopek pa lahko izvedete sami v le nekaj minutah. Kljub lahkemu postopku poudarjamo, da posodobitev izvajate na lastno odgovornost.

Različice sistema lahko preverite tukaj: sistem CIC s kodnim imenom UPD01008 in sistem NBT s kodnim imenom UPD05074.

Potrebovali boste le USB ključek (v formatu FAT32) z zadostno količino prostora (na tem področju ne bo problemov, saj posodobitev zavzame le 8,07 MB), vozilo z USB avdio vhodom (vključeno v dodatno opremo z oznako 6FL, 6NH, 6NK ali 6NL) in seveda sistemom iDrive.

BMWBLOG - BMW TEST - BMW X4 xDrive20d - notranjost (16)

Sprva boste potrebovali najnovejšo programsko opremo, ki jo najdete na strani BMW podpora, kjer morate vpisati VIN številko svojega vozila – zadnjih sedem številk. S tem si zagotovite pravo različico posodobitve za vaš sistem iDrive. Preneseno posodobitev skopirajte na USB ključek, ki je v formatu FAT32.

Kako formatirati USB ključek v FAT32? Ključek formatirate v naveden format tako, da ob vstavljenem USB ključku v mapi Moj računalnik z desnim miškinim klikom kliknete na izbrani USB ključek, ki ga želite formatirati ter izberete opcijo “Formatiraj”. V novem oknu se vam odprejo določene opcije za formatiranje, kjer pod kategorijo “Datotečni sistem” izberete FAT32. S klikom na gumb “Začni” sprožite formatiranje. POZOR: Formatiranje iz USB ključka izbriše vso vsebino!

Če imate naknadno vgrajen sistem CIC, uporabite VIN#: E797432.

Ko je datoteka na USB ključku tega vstavite v USB vhod v vašem vozilu in izberete “Programska posodobitev” (Software Update) v meniju “Nastavitve” (Settings). iDrive sistem bo nato samodejno posodobljen.

To je vse. Kot smo rekli, postopek je izredno preprost.

OPOZORILO!

Nekatera vozila imajo lahko novejšo programsko opremo kot je na voljo na strani BMW podpore. Preverite vašo obstoječo različico in različico, ki je na voljo na njihovi strani.

Odgovornosti za kakršnekoli napake med postopkom ne prevzemamo! Uspešno nadgrajevanje in naj vam posodobljeni sistem dobro in dolgo služi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code