Na spletnem forumu bimmerpost smo zasledili objavo uporabnika, ki se je odločil s pomočjo podjetja Performance Technic izdelati kar svojega BMW M4 GT4.

Prav zanimivo je videti, da se nekdo loti tako ekstenzivne predelave bavarskega športnega kupeja, ki bo primarno namenjena vožnji po dirkališču. Cilj je bil spremeniti 2015 BMW M4 v pravi GT4 dirkalnik s čimveč originalnimi BMW Motorsport deli in tako se je tudi začelo. Prvi vzgled je bil po lastnikovih besedah zagotovo M4 GTS, zato so zamenjali tudi ogromno delov iz naslova zmanjšanja teže avtomobila.

Prednji konec je direktno iz pravega GT4 dirkalnika, ki z zračniki hladi tudi nove BREMBO GTS BBK zavore s katerimi so nadomestili originalne keramične. Razlog je bil v namestitvi fantastičnih  Carbon Revolution CR9 platišč, ki bodo obuta v pnevmatike Bridgestone Potenza RE71R. Tudi stranski pragovi in spojler so originalni deli BMW Motorsport programa, ki so obenem tudi funkcionalni in testirani v vetrovniku. Vzmetenje je bilo zamenjano s tristopenjsko nastavljivim KW Clubsport vzmetenjem, ostali deli podvozja pa so direktno iz GT4 dirkalnika. Presenetljivo ima avtomobil tudi Stage 2 predelavo motorne elektronike podjetja Dinan Tune, ki je glede na njihove izkušnje zares zanesljiva, saj je do sedaj zdržala tudi že preko 20 dni testiranj na dirkališču brez ene napake.

Tudi notranjosti se je lotil ekstenzivno začenjši s karbonskimi vratnimi blogami, sredinsko konzolo in volanom iz modela GTS, varostno kletko podjetja Fall Line ter 4 točkovnimi varnostnimi pasovi. Sedeži so usnjeni Recaro CS z gretjem, prihodnje leto pa jih namerava popolnoma na novo preobleči v alkantaro.

Sam pravi, da projekt še zdaleč ni končan, je pa zanimivo videti koliko se da narediti enemu običajnemu BMW M4, če je volja in pa seveda denar.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code