Naslednja generacija modela i8 se bo bistveno razlikovala od trenutnega modela. Spremembe bodo šokantne na več področjih.

BMW i8 velja za fenomenalnega, inovativnega in posebnega športnika. Sicer njegova prodaja ni bila največji uspeh v zgodovini avtomobilizma, saj je bilo od decembra 2015 prodanih le 7,197 enot, vendar se bo to z naslednjo generacijo bistveno spremenilo. Po poročanju Automobile Magazine želi namreč BMW narediti naslednjo drugo generacijo bolj privlačno, zato bo naredil velik korak naprej kar se tiče zmogljivosti avtomobila.

BMW i8 protonic blue (9)

Po poročanjih naj i8 ne bi bil več 2 + 2 sedežna športna hibridna pošast. Namesto bencinsko-električno kombiniranega pogonskega sklopa bodo drugo generacijo, ki naj bi bila na voljo leta 2022, poganjali zgolj in samo elektro motorji. Trije elektro motorji, če smo bolj natančni, skupaj pa naj bi razvili zavidljivih 750 konjskih moči. Če bo temu res tako bomo v roku šestih let lahko občudovali visokozmogljivega športnika, ki bo današnjim superšportnikom cmok v grlu. Poleg moči BMW pospešeno dela tudi na povečanju dometa. Doseči želijo cilj okrog 480 prevoženih kilometrov z enim samim polnjenjem.

protonic blue i8 (5)

BMW ima sicer tudi nekaj zanimivih idej za prihodnost svojega oddelka “i”. Automobile Magazine poroča, da BMW dela na projektu “iNext”, ki bo v začetku deloval znotraj modela i3, šlo pa naj bi za tehnologije samodejne vožnje. Ko bo BMW predstavil novo generacijo model i8 pa lahko pričakujemo tudi naslednika zdajšnjega modela i3, ki naj bi bil še bolj prilagojen za vožnjo po mestih. Glede na dejstva, da bi bil lahko opremljen s štirikolesnim pogonom in kar 250 konjskimi močmi, bi bila lahko pravi mestni dirkač.

Katerega se veselite bolj? Malega mestnega brutalneža ali športnega mišičnjaka?

Vir: Carbuzz

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code