Poročilo revije Automobile Magazine vključuje tudi nekaj informacij o naslednji generaciji Motorsport izvedbe serije 3. Pa saj je v salone komaj prišel aktualni BMW M3! Brez skrbi, novo generacijo lahko pričakujemo šele proti koncu tekočega desetletja.

Le nekaj dni nazaj smo pisali o razvoju nove generacije BMW serije 3 s kodnim imenom G20, ki naj bi na trg prišla leta 2018. Ker serija 3 enostavno ni popolna brez M3 (in M4 Coupeja), nam bo slednji na voljo do konca tega desetletja.

Že govorimo o koncu desetletja? Ja, tehnologija napreduje zelo hitro, časa za počitek pa razvijalci in oblikovalci očitno enostavno ne bojo imeli. Zelo verjetno je, da bo močna dvojica M3/M4 še naprej uporabljala vrstni šestvaljnik, le da bo ta iz sebe spravil več konjskih moči. Trenutno so to res samo ugibanja, vendar bi lahko njuna moč poskočila za približno 70 KM. Kako bi jim to uspelo? Z električnimi turbopolnilniki in sistemom vbrizga vode, ki je bil nedavno predstavljen na M4 Coupe MotoGP Safety Car. Težišče nove trojke bo bolj približano tlem, obenem pa bo celotna oblika bolj razširjena.

Nova serija 3 bo sedela na CLAR (Cluster Arhitecture) zasnovi, ki bo zagotovila bolj športen dizajn, v notranjosti pa lahko pričakujete modernejše ozvočenje, glasovno/s kretnjami aktiviran iDrive in Head-up zaslon. Ker serija 3, tako kot do sedaj, ne bo ostala le v standardni obliki, lahko pričakujemo Touring različico pod kodnim imenom G21. Na Kitajskem bo G20 na voljo v podaljšani obliki, ki se bo imenovala G28, slednja pa bo osnova Gran Turismu (G24) in Gran Coupeju (G26).

Novo generacijo BMW M3 tako lahko pričakujete v naslednjih 3-5 letih, do takrat pa nas bosta osrečevala športnika F80 M3 in F82 M4.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code