Močan medij je včeraj popoldne storil hudo napako: zavajajoči članek je BMW povezoval s Volkswagnovim škandalom- bavarsko podjetje naj bi jim bilo po njihovih besedah tik za petami glede zavajanj in goljufij. Kar pa sploh ni res!

Po besedah Auto Bild-a naj bi BMW X3 močno presegal dovoljene količine izpustov ogljikovega dioksida in s tem naj ne bi zadoščal standardu EU6. Besede so se po spletu urno razžirile in povzročile močno razvrednotenje BMW-jevih delnic. BMW se je ustrezno odzval okoli poldneva in detaljno opisal situacijo. BMW Group med testiranjem količine emisij na cesti ni presegel tistih, izmerjenih na testu.

Auto Bild je članek naknadno popravil in sedaj opisuje mnogo bolj realno sliko: originalni jutranji naslov – “Exklusiv: BMW-Diesel überschreitet Abgasgrenzwerte deutlich,” je sedaj spremenjen v “Kein Indiz für Manipulation bei BMW”. Oziroma po domače: iz naslova ekskluzivno: BMW dizli občutno presegajo meje; je bi naslov spremenjen v: Nobenih znakov o nedovoljenih posegih pri BMW.

autobild-bmw

Izgovor nemškega medija je bil, da je bilo besedilo narobe interpretirano, kar je seveda popolna laž. Jasno je, da so ljudje vabo zagrabili in verjetno postavili rekordne oglede na članek in to je bil tudi namen medija! Enako velja tudi za ostale slovenske medije, ki so to zgodbo povzeli. Posledično so se širile tudi govorice, da je bil na testiranju ICCT BMW X3 bolj “umazan” od VW Passata.. kasneje pa je bilo ugotovljeno da vir teh podatkov ni bil oprijemljiv.

bmw-diesel (2)

Uradno še ni razčiščeno, ali je BMW Group v kakršni koli obliki zmanipuliral sistem ali ne, vseeno pa je bila včerajšnja drama povsem odveč. BMW Group zaenkrat ostaja čistih rok.

Glede izpustov plinov smo že pisali 9. septembra, vabljeni k branju:

BMW s porabo in emisijami svojih dizlov ne zavaja kupcev!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code