Nekaj zelo podobnega bomo lahko videli oktobra na avtosalonu v Parizu.

Paparaci že dve leti in pol zasledujejo in spremljajo razvoj prihajajoče serije 3. Prve fotografija vozila smo lahko videli že januarja 2016. Tokrat vam razkrivamo najnovejšo upodobitev na osnovi opaženih prototipnih vozil, ki so jih uspeli v zadnjih tednih ujeti paparaci.

Upodobitev prikazuje interpretacijo sedme generacije BMW serije 3. Nova serija 3 bo obdržala precej potez zdajšnje generacije, deležna pa bo tudi precej očitnih sprememb, ki mu bodo dale nov izgled. Skromne spremembe dizajna niso nikakršno presenečenje, saj se vsi avtomobilski proizvajalci lotevajo le evolucijskih nadgradenj svojih modelov. Le nekaj vozil je dovolj drznih, da so povsem zamenjali dizajn in ubrali novo pot. To je npr. novi Volvo S60, bki je tudi direktni konkurent seriji 3.

Nova serija 3 bo imela ožja sprednja svetila, ter nekoliko večje ledvičke, ki so po novem združene. Držimo tudi pesti, da bo dizajn podoben novi seriji 8, ki ima izredno prefinjene poteze. Kljub temu, da je bil izgled serije 3 določen pred začetkom razvoja serije 8 upamo, da bodo oblikovalci šli v pravo smer in pripravili privlačno športno limuzino.

Kljub temu, da pri samem izgledu ne bo drastičnih sprememb pa to ne pomeni, da bo ostalo vse nespremenjeno tudi pod karoserijo. Prva sprememba bo uporaba platforme CLAR, ki bo občutno zmanjšala težo vozila, kljub večjim dimenzijam za več prostora v potniški kabini in v prtljažnem prostoru.

Če so govorice iz meseca februarja točne, vemo tudi katere motorje lahko pričakujemo. Najmočnejša različica ob predstavitvi bo seveda M340i xDrive s kar 380 konjskimi močmi. Seveda bo sledil tudi BMW M3, ki naj bi sodeloval z agregatom S58, ki bo najprej predstavljen v novem BMW X3 M in bo proizvedel 475 konjskih moči.

Vir: Motor1

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code