BMW 507 je ena največjih ikon dolge BMW zgodovine. Ta izjemen nerestavriran primerek je lepota klasike, ki se ji težko približajo celo najsodobnejša in najlepša vozila današnjega časa.

BMW je izdelal le 252 primerkov modela 507, ta dotični pa uporablja številko šasije 70044. Gre za povsem originalen in nerestavriran primerek s 73.000 prevoženimi kilometri. Pod pokrovom motorja je nameščen 3,2-litrski agregat V8, ki uspe razviti 150 konjskih moči, moč pa se na zadnje pnevmatike prenaša preko štiristopenjskega ročnega menjalnika.

V originalni različice je bil avtomobil obarvan v barvni odtenek Papyros White, notranjost pa je bila odeta v rdeče usnje. Tretji lastnik vozila je zunanjost prebarval v odtenek Sea Green, prav tretji lastnik je namreč skrbel za avtomobil kar preko 50 let.

BMW-507-auction (5)

Ta-isti lastnik je skrbel, da je bil avtomobil ves čas kvalitetno vzdrževan, previdno garažiran in redno vožen v poletnih mesecih. Trenutni lastnik je vozilu zamenjal sprednje diske za boljšo zmogljivost zaviranja, z vozilom pa bo kupec prejel tudi originalne zavore. Poleg vozila kupec prejme še orodje, navodila, katalog o vozilu in BMW certifikat.

BMW 507 bo razstavljen na dražbi RM Auction Villa Erba, ki bo potekala 27. maja. Cena vozila je trenutno ocenjena na približno 1,7 milijona do 2 milijona evrov.

Če imate preveč kakšen milijon evrov in vam je avtomobil všeč imate sedaj edinstveno priložnost.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code