Včeraj v zgodnjih popoldanskih urah je v Zagrebu prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena BMW M3 in Audi R8 Spyder. Očividci so opisali glasen pok, kot bi eksplodirala bomba, nato pa so po zraku leteli avtomobilski deli. Audi je obstal v križišču, BMW pa je končal v vozilih na parkirišču tik ob cesti. Tri osebe so poškodovane, srečno pa jo je odnesla ženska, ki je ravno v trenutku trčenja prečkala cesto...

V Dubravi, predelu Zagreba, se je včeraj okoli 13. ure zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. V prometnem križišču je počilo med BMW M3 (F80) in Audi R8 Spyder. Slednji je zavijal levo, ko je iz nasprotne smeri pripeljal voznik BMW-ja.

Iz videa je razvidno, da je bila hitrost M3 precej višja od dovoljene, trčenje pa je bilo v trenutku, ko je Audi začel zavijati in posledično zaprl pot BMW-ju, neizbežno. Takoj po udarcu je obe vozili zavrtelo, R8 je obstal na cesti, M3 pa je “poletel” mimo ženske, ki je ravno prečkala cesto, zadel v semafor ter se  končno ustavil ob udarcu v vozila, parkirana ob cesti.

Množica se je nabrala še pred prihodom policije in reševalcev, po uradnih podatkih pa so bile v nesreči poškodovane 3 osebe. Glede na prometnost ulice bi se lahko končalo tudi bistveno huje…

Na Hrvaškem so takoj sledili burni odzivi, večina javnosti (sodeč po komentarjih) ostro obsoja prehitro vožnjo voznika 430-konjske superlimuzine, mnogi se spominjajo tudi podobnih medijsko odmevnih nesreč, ki so jih pri naših južnih sosedih zakrivili vozniki luksuznih avtomobilov, medtem ko manjši del ljudi krivi voznika ali voznico Audija, ki je odvzel prednost.

Ne bomo moralizirali, a tokrat je dejstvo, da je bila glede na situacijo v prometu, kot tudi na omejitev hitrosti, ta enostavno previsoka.

Vir: Facebook: Uživo sa hrvatskih prometnica

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code