To dokazuje zanimiva izpeljanka BMW F85 X5M v metalik modro-zlati kombinaciji, ki kar bode v oči in tako vzbudi zanimanje marsikaterega mimoidočega.

V svoje roke ga je vzelo tuning podjetje Turner Motorsport iz zvezne države Massachusetts v ZDA, ki se že od leta 1993 ukvarja z razvojem, proizvodnjo in maloprodajo kakovostnih in cenovno ugodnih izdelkov za BMW in MINI. V preteklosti so nas že razveselili z nenavadnim izdelkom BMW i8 v strupenih barvah in z elegantno črnim kupejem M6.

Na svojem zadnjem izdelku so uporabili čudovito modro barvo po imenu Long Beach Blue Metallic, ki kar bode v oči. Poleg nove barve zunanjosti avtomobila se je podjetje odločilo še za menjavo originalnih 21″ M platišč za širša in bolj agresivna GT1 Forged Monoblock platišča podjetja Forgeline, katerega izdelke so pri Turnerju uporabili že na mnogih prejšnjih projektih. V tokratnem primeru pa menjava platišč ni poskrbela zgolj za boljši izgled vozila; le-ta tudi zelo dobro opravljajo svojo nalogo in tako naredijo vozilo boljše kot celoto.

bmw_x5m_turner_14

Spredaj so nameščena platišča v velikosti 21×10″, zadaj pa širša 21×12″. Že tovarniško ima BMW X5M zelo široka platišča in pnevmatike, vsekakor pa večji stik z asfaltno površino poskrbi za še boljši oprijem in posledično pozitivno vpliva na vozne lastnosti dvotonskega športnika.

Za še večji približek pravim športnikom pa so vozilo dodatno približali tlom, saj je pričakovati, da kupci ne bodo po nepotrebnem tavali po brezpotjih. V ta namen so uporabili vzmetenje podjetja H&R Springs, ki vozilo spredaj in zadaj zniža za dobre 3 cm.

bmw_x5m_turner_11

[sam id=”14″ codes=”true”]

Motorna enota dotičnega modela je ostala zaenkrat povsem nespremenjena, kar pomeni, da 2,3 tonsko pošast še vedno poganja 4,4-litrski osemvaljnik z nič kaj skromnimi 575 konjskimi močmi in 750 Nm navora. Dovolj moči, da velikana kljub njegovi teži izstreli do stotice v le 4,2 sekunde. Komur pa tudi ta moč ne zadošča, si lahko za “skromen” znesek omisli že skoraj brutalno predelavo nemškega podjetja G-Power ali ameriškega podjetja DINAN.

Kombinacija strupeno modre barve, zlatih platišč in dodatno spuščene karoserije daje X5M zelo grozeč, agresiven in napadalen izgled, ki nas opomni, da stoji pred nami visokozmogljiv bavarski SUV.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code