BMW je ravnokar predstavil še eno izmed posebnih edicij serije 8, ki pa nosi prav posebno ime.

Imenuje se BMW serije 8 Golden Thunder Edition, kar bi v slovenščini pomenilo ‘zlata strela’, kot tak pa je na voljo tako v kupejevski različici, kot tudi v različicah Cabriolet in Gran Coupe. Vsi avtomobili so odeti bodisi v barvo Sapphire Black Metallic, bodisi v barvo Frozen Black Metallic, z izrazitimi zlatimi detajli. Pod to spada zlata grafika na prednjem odbijaču, ki se nadaljuje na stranske pragove in zaključi na zadnjem odbijaču, poleg nje pa lahko opazimo še zlate pokrove vzvratnih ogledal, zlat zadnji spojler ter izjemno privlačna zlata 20 palčna platišča.

Vsi primerki Golden Thunder so že standardno opremljeni z M Sport paketom, poleg tega pa nosijo nekaj unikatnih značilnosti tudi v notranjosti. Ta je opremljena z razširjenim paketom BMW Individual Merino usnja v črni barvi, ki v vzglavnikih skriva vezenje z napisom posebne serije. Vsi modeli so ravno tako opremljeni z antracitno stropno oblogo iz alkantare, ki dopolni črno tematiko notranjosti.

Še najbolj opazna značilnost notranjosti med vso to črno barvo je morda zlata sredinska konzola iz aluminija, kjer bi ponavadi pričakovali karbonska vlakna ali črno piano plastiko. Na srečo je poskrbljeno tudi za audiofile saj so vsi primerki opremljeni tudi z Bowers&Wilkins Diamond zvočniškim sistemom, ki bo preglasil tudi ropotanje mogočnega osemvaljnika. Cene zaenkrat še niso znane, proizvodnja pa naj bi že septembra stekla v BMW tovarni v nemškem mestu Dingolfing.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code