BMW je za poletje 2019 objavil kar nekaj sprememb in dodatkov za svojo serijo 5, od katerih se mi najbolj veselimo novega osemvaljnika v modelu M550i.

Nov V8 motor in nov plug-in hibrid, sta naredila portfelj bavarske poslovne limuzine še bolj privlačen. Od julija 2019 naprej bo namreč BMW M550i xDrive opremljen z najnovejšim osemvaljnikom z BMW M TwinPower Turbo tehnologijo, ki bo omogočala 530 konjskih moči in neverjetnih 750 Nm navora kar je enako kot BMW M5 Competition. Ta motor je v kombinaciji z inteligentnim štirikolesnim pogonom xDrive in osem stopenjskim avtomatskim menjalnikom res pravo orožje, posebej nastavljeno podvozje pa poskrbi za izvrstno vozno dinamiko.

Od julija naprej ravno tako pričakujemo model BMW 530e z novo visokonapetostno baterijo, ki obljublja daljši električni doseg in bo sedaj prvič na voljo tudi v različici s štirikolesnim pogonom. Sistemska moč bencinskega štirivaljnika in pomožnega elektromotorja sicer še vedno ostaja enakih 252 konjskih moči, ravno tako pa modela 530e ne bo mogoče dobiti v karavanski izvedbi.

Nova opcijska oprema: BMW Drive Recorder

BMW Drive Recorder predstavlja izjemno zanimiv kos opcijske opreme. Izbere se ga namreč lahko le s paketom Parking Assistant Plus, na voljo pa je tudi v serijah 3, 7 in 8, ter v BMW X5 in X7. BMW Drive Recorder uporablja kamere različnih asistenčnih sistemov in omogoča snemanje videoposnetkov iz različnih zornih kotov okoli avtomobila. Te posnetke se lahko nato shrani za kasnejše gledanje na iDrive zaslonu, ali pa si jih izvozite na USB ključek za uporabo drugod.

Vozniki lahko tako posnamejo videoposnetke med vožnjo po izjemno lepih pokrajinah ali pa posnamejo izjemno vožnjo na dirkališču, ki bi jo kasneje radi delili z ostalimi. Posnetki so lahko dolgi do 40 sekund, od tega se shrani 20 sekund pred začetkom snemanja in nadaljnjih 20 sekund. Druga prednost tega sistema je, da se v primeru nesreče 20 sekund pred in 20 sekund po nesreči videoposnetek avtomatsko shrani in se ga lahko kasneje uporabi pri dokazovanju krivde ali razjasnitvi okoliščin.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code