Le še nekaj mesecev nas loči do popolnega razkritja povsem nove serije 5 in to pomeni, da bo kmalu nared tudi nov avtomobil z oznako B5 pol-uradnega BMW predelovalca Alpina. Testiranja so že v polnem teku.

Zadnje posnete fotografije so med testiranjem v Nemčiji ujele prototip karavanske serije 5, ki jo je po svoje priredila Alpina in ji nadela ime B5, kmalu pa naj bi bila na voljo tudi B5 v limuzinski različici. B5 pravzaprav predstavlja visokozmogljivo različico serije 5.

Zadnja Alpinina predelava je iz 4,4-litrskega V8 iztisnila precej moči; kar 600 konjskih moči in 800 Nm navora je bila deležna B5 osnovana na F10 seriji 5. Od novega modela so zato pričakovanja zelo visoka, ima pa novinec prednost, saj bo po zaslugi novejše tehnologije in posledično lažje gradnje občutno lažji. Naj vas spomnimo, da bo serija 5 sedela na nekoliko skrajšani različici platforme CLAR iz ogljikovih vlaken, ki so poznamo iz nove sedmice.

BMW-Alpina-B5-Touring (21)

Seveda na fotografijah vidimo Alpino B5 in ne enega izmed BMWjevih prototipov modela M5 kar je razvidno iz določenih Alpininih “podpisov”; široke, čez celo sprednjo masko razpotegnjene zračne reže, mnogokraka lahka platišča in dvojni zaključki izpušnih cevi na vsaki strani zadnjega odbijača (M5 ima za razliko od B5 vse štiri zaključke izpuha pozicionirane bolj centralno).

Vstop nove serije 5 pričakujemo prihodnje leto, B5 pa bo najverjetneje naprodaj kakšno leto pozneje.

Za vse, ki si želite športnega avtomobila, ki mu ne manjka prostornosti bo tako Alpina B5 kot nalašč, saj združuje oba svetova. Vprašanje je le, če vam zunanji izgled Alpininih vozil resnično ustreza …

Vir: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code