Nova generacija BMW serije 1 naj bi v salone zapeljala v letu 2019, do takrat pa bodo imeli inženirji iz Münchna dovolj časa, da bodo ustvarili futuristično čudo. Ali to pomeni, da se bomo z novo enko vozili le s pomočjo kamer in nič več z ogledali?

Do sedaj je jasnih le nekaj stvari: nova enka bo nedvomno večja od njenega predhodnika, osnovana bo na UKL platformi s pogonom na sprednji kolesni par, predlagana oblika bo bolj izpopolnjena in bo prikazovala bolj razvito petvratno različico z oblikovalskimi značilnostmi njenih, sprednje gnanih bratov, BMW serije 2 Active Tourer in Gran Tourer. Nova serija 1 naj bi predstavljala “model s poudarkom na urbani uporabi”, s pomočjo kamer namesto stranskih in vzvratnega ogledala pa bi se povečala predvsem varnost in zanesljivost v vožnji. Prvič je bila tehnologija predstavljena na BMW i8 Mirrorless konceptu v začetku leta in predstavlja korak naprej v razvoj avtonomnega delovanja vozil.

bmw-serija-1-2018

S tehničnega vidika ne bi smelo biti večjih presenečenj, saj je družina motorjev BMW Group že dobro definirala možnosti za UKL družino z enotami tri- in štirivaljnikov z 1,5 in 2 litrov prostornine . Novi BMW serije 1 “hatchback” lahko realno pričakujemo v letu 2018, z začetkom prodaje v letu 2019, po trivratni in petvratni različici pa obstaja možnost, da mu bo sledil tudi karavan in športna različica v Coupe in Cabrio obliki.

 

Vir: BMWBlog.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code