Čeprav življenski ciklus večine modelov ponavadi znaša sedem let, pa bo F15 X5 doživel nekoliko drugačno usodo. G05 X5 naj bi svoje lansiranje doživel že v letu 2017.

Trenutna generacija BMW F15 X5 nas razveseljuje šele slaba tri leta, vendar njegova življenska doba očitno ne bo tako dolga kot doslej. V pogovoru z avstralsko revijo Motoring je direktor BMW Australia, Mark Werner dejal, da datum začetka proizvodnje še čaka na odobritev, vendar postaja jasno, da nova linija BMW X modelov svoje spremembe vpeljuje hitro in sistematično. Naslednja generacija X5 bo imela veliko podobnih lastnosti kot BMW X7, ki bo grajen na isti, CLAR platformi z uporabo lahkih materialov, očitno pa se bo proizvodnja obeh pričela ob istem času – v začetku leta 2018.

bmw-g05-x5-2

Kodno imenovan G05, bo sledil podobni poti kot trenutna BMW serija 7 in bo na voljo v dveh konfiguracijah: pogonom na zadnji kolesni par in xDrive štirikolesnim. Motorji bodo odstali precej klasični: 3.0-litrski šestvaljnik, nov twin-turbo V8, za najzmoglivejšo različico pa naj bi bil rezerviran dvanajstvaljnik. Seveda bo, tako kot je že danes, tudi v novi generaciji na voljo hibridni pogon, morda z zmogljivejšo kapaciteto baterij in močnejšimi motorji.

bmw-g05-x5-1

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code