Najverjetneje bodo najprej na voljo v vrhunskih modelih segmenta, kot sta prenovljena serija 7, serija 8 kupe ter kabrio in športni križanec X7.

Dolgo pričakovano razkritje BMW M2 Competition je vsekakor zadnja vroča novica iz bavarskega sveta, vendar to ni bila edina napoved podjetja. Kot del njihovega t.i. “Digital Day”, kjer so predstavili nove tehnologije prihodnosti, je bavarski avtomobilski proizvajalec z javnostjo delil tudi prvi pogled v skupino novih prikazovalnikov. Načrt je, da jih bodo najprej uvedli v zgoraj navedenih modelih, kasneje pa še v ostalih. Operacijski sistem BMW iDrive 7.0  sedaj lahko z jasnejšim digitalnim prikazom poleg posamezne izbrane vsebine na podlagi voznikovih nastavitev prikaže tudi del navigacijskega zemljevida.

bmw-iDrive-70-OS (4)

BMW trdi, da je prikaz preoblikovan z namenom brezhibnega prileganja nadzornemu zaslonu v sredinski konzoli in da “je bolj kot kdajkoli doslej prilagojen uporabnikovim individualnim potrebam in zahtevam.”

Dodajajo še, da bo novi infotainment sistem vse najpomembnejše informacije vozniku prikazal ob ravno pravem času. Na primer, sistem bo prikazal zemljevid parkirnih prostorov, ko se bo voznik bližal ciljni destinaciji. Poleg tega je osrednji zaslon dodatno izboljšan. Gre za nove, bolj intuitivne kontrole na dotik, pa tudi vizualizacijo vsebine v realnem času vse do deset nastavljivih strani glavnega menija. Vsaka izmed strani vsebuje med dve in štiri ikone. Poenostavljena struktura menija omogoča enostaven dostop do vseh nastavitev ter funkcij, brez, da bi se morali prebijati skozi neskončne podmenije.

BMW X7 render

Poleg zaslona na dotik do funkcij lahko dostopate še z iDrive krmilnikom, glasovnimi kontrolami ali gestami. V okviru dogodka je BMW tudi napovedal, da bo prevzel 5G mobilni standard; le-ta bo zaradi hitrejšega prenosa podatkov izboljšal povezljivost vozil. To bo videom omogočilo prenos v HD, pa tudi hitrejše posodobitve HD zemljevidov. Kljub temu bo ta tehnologija v proizvodnih modelih (žal) na voljo šele čez nekaj let. BMW pa bo še v letošnjem letu uvedel izboljšano komunikacijsko tehnologijo med vozili z namenom izboljšanja varnosti. Tako bo npr. pošiljal opozorila o nesrečah ali ekstremnih vremenskih razmerah v realnem času. Obljubljajo še, da bodo s tem tudi bolj natančno in ažurno poročali o prometnih zastojih, voznike pa bodo tako informirali še o primerih zasilnega zaviranja, prikazali pa bodo tudi zahtevke policije po vzpostavitvi koridorja za nujne primere.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code