Mnogi ljubitelji znamke BMW se sprašujejo, zakaj slednji ne izdeluje več karavanske različice z mogočno črko M na zadku. Ali več prostora ne predstavlja več nobene prednosti pri izbiri M vozil?

Zadnji avtomobil v omenjeni izpeljanki je bil E61 M5 touring, ki je s svojim ogromnim, kar 5,0-litrskim desetvaljnikom prepričal marsikoga. Ker M modelov s povečanim zadkom zaenkrat ni v proizvodnji, si kupci le-tega z raznimi predelavami poskušajo pričarati kar sami.

BMW_3 Series_VFS2_touring

[sam id=”14″ codes=”true”]Tokrat je stvari v svoje roke vzela ena izmed zaposlenih pri svetovno znanem podjetju Vossen Wheels. Svojega F31 BMW 328xi touring je namreč prilagodila svojim željam in potrebam.

Na cesti je težko spregledati tako izstopajoč avtomobil, še posebej pa to velja za Ameriko, kjer je karavanskih različic bavarcev relativno malo. BMW 328xi touring ima namreč nameščena velika 20″ VFS-2 platišča v bronastem odtenku, ki se lepo poda Estoril modremu vozilu. Pnevmatike proizvajalca Toyo in eden najboljših štirikolesnih pogonov na trgu xDrive tako zagotavljata odličen oprijem cestišča tudi v ostrejših zavojih. Še bolj športen in nastopaški izgled pa naredi nameščeni M performance aerodinamični paket. Nastopač kar kliče po pogledih mimoidočih in fascinira že samo z izgledom.

BMW_3 Series_VFS2_touring

[sam id=”13″ codes=”true”]Spremembe pa niso prisotne samo navzven. Brembo GT je poskrbel za močnejše zavore, KW Suspention pa je avtomobil dodatno približal tlom. Skupina mojstrov pri Dynamic Turbo je iz nadvse prepričljivih 245 konjskih moči in 258 Nm navora, kolikor jih premore originalni motor, dodala še 90 enot obojega. Tako je skupna moč povečana na 335 konjskih moči in 348 Nm navora. Lastnica vsekakor ni pozabila na najbolj očiten element predelave – izpušni sistem, ki ga je izdelalo podjetje GT Haus’ Meisterschaft in tako še dodatno izboljšalo izgled, zvok in čistost izpustov.

Za boljšo predstavo te zanimive stvaritve je podjetje Vossen Wheels pripravilo posnetek, ki prikazuje vsakdanjik sodelavke in vključuje njenega modrega zapeljivca.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code