Vsi ljudje smo pred zakonom enaki, v svetu pravih avtomobilskih navdušencev pa se vsi avtomobili tega pravila ne držijo. Nekateri so priljubljeni bolj, drugi manj – in to je normalno. A ko gre za določene prelomne modele, stvari uidejo izpod nadzora. Široke zenice, povišan srčni utrip in kapljica poti, ki spolzi po čelu navzdol, so indikatorji, ki se jasno pokažejo ob pogledu na nedvomno enega najlepših modelov, ki so kdajkoli pripeljali iz dežele Bavarske.

V zgodovini serije 7 je model, ki kraljuje, ki postavlja smernice in ki zviška gleda na vse nadaljnje mlajše ‘brate’ – to je tretja generacija serije 7, E38. Številni ga vidijo kot zadnji čisti dizajn serije 7 pred začetkom obdobja Chrisa Bangle in preden so svet prevzeli sla po denarju in ogromne ‘ledvičke’.

Brez dvoma je serija 7, ki je bila proizvedena med letoma 1994 in 2001, nadvse čudovita, ampak koliko bi za skoraj popolnoma novo različico danes bili pripravljeni plačati? 79500 ameriških dolarjev? Toliko zahteva prodajalec za enaindvajset let star BMW 740iL. Avtomobil se trenutno še nahaja v ameriški zvezni državi New Jersey, na števcu pa mu kaže le 21077 kilometrov. Avtomobil ima v bistvu komaj dovolj kilometrov za drugo menjavo olja.

Po navedbah prodajalca je avto v tako popolnem stanju, da ima celo mogočen ‘vonj novega avtomobila’, ki ga boste takoj opazili, ko odprete vrata. In vsekakor je videti tako, saj slike v oglasu obljubljajo ogromno. Upoštevati je treba nekaj stvari, na primer dejstvo, da so bile luči zamenjane s tistimi iz modelnega leta 2001. Izvirne so bile obarvane, lastnik pa zgleda, da daje prednost jasnem in bolj ‘čistem’ izgledu, ki ga je model prejel po posodobitvi.

Na srečo je obdržal vse papirje in originalne dele, katere seveda ponuja skupaj z avtomobilom, če imate raje ‘stock’ videz iz tovarne. Torej vprašanje za 67450 evrov: Bi izbrali novo 530xd ali legendarno 740iL? Bi odpisali slabih sedemdeset tisoč evrov, da bi lahko stopili v začetek drugega tisočletja? Zagotovo!

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code