Že nekaj časa nazaj smo objavili fotografije prihajajoče generacije BMW serije 1, ki so pomotoma zašle na svetovni splet, sedaj pa smo našli dve novi fotografiji, ki razkrivata realen videz najmočnejše različice.

BMW serije 1 bo v naslednji generaciji doživel največjo spremembo do sedaj. Prvič bo gnan le na prednji kolesni par, kar bo pustilo dramatične posledice tudi na zunanjih razmerjih. Končni videz smo videli že nekaj časa nazaj, ko smo objavili članek kjer smo razkrili pravo obliko prihajajočega BMW serije 1, končno pa smo dočakali tudi realne fotografije najmočnejše različice z oznako M135i xDrive, ki so bile verjetno posnete z mobilnim telefonom povsem na skrivaj.

Ta bo za pogon namesto opevanega šestvaljnika uporabljal zgolj 2.0 litrski štirivaljnik s 306 konjskimi močmi in izključno štirikolesni pogon, tako pa bo tekmoval direktno z volkswagnovim golfom R, ter Mercedesom A35 AMG. Razlog je predvsem okoljevarstvene in prostorske narave, svoje pa so doprinesli tudi stroški izdelave, ki so pri avtomobilih, ki so osnovno gnani le na zadnji kolesni par seveda večji.

Morda pa BMW tako ustvarja še eno nišo in bo opevani 3.0 litrski bencinski šestvaljnik le prihranil za posebni, še močnejši model? Lahko le upamo, da se bo kaj takega zares zgodilo, do takrat pa se bomo morali navaditi na prednji ali štirikolesni pogon, če si bomo zaželeli nove generacije BMW serije 1.

Vir: Bimmerfile.comFotograf: Bimmerfile.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code