Nove napake v programski opremi in različni drugi problemi se pojavljajo v novem BMW i3, ki je pred nekaj tedni prispel do prvih lastnikov. O prvi napaki smo že poročali, članek si lahko preberete TUKAJ. Novi problemi se kar vrstijo, začnemo lahko pri opciji podaljšanega dosega kilometrov z elekričnim pogonom, ki z opozorilno lučko opozarja, da […]

Nove napake v programski opremi in različni drugi problemi se pojavljajo v novem BMW i3, ki je pred nekaj tedni prispel do prvih lastnikov. O prvi napaki smo že poročali, članek si lahko preberete TUKAJ. Novi problemi se kar vrstijo, začnemo lahko pri opciji podaljšanega dosega kilometrov z elekričnim pogonom, ki z opozorilno lučko opozarja, da je nekaj narobe z motorjem (check engine) in se sporadično pojavljala med vožnjo. Po pregledu vozila prav nič ni bilo dejansko narobe z motorjem, razlog je bil v napaki programske opreme, pri BMW pa so v odgovor napaki izdali update opreme za deaktivacijo opozorilne lučke, vendar to seveda ni nekaj, kar bi lastnik želel izkusiti že takoj po nakupu.

Drivetrainmalfunction1jpg

Tukaj pa se problemi ne končajo, kar nekaj uporabnikov se je pritoževalo, da ne dela polnilec v kabini, spet drugi so imeli problem s prižiganjem “Drivetrain Malfunction” opozorila oz. opozorila, da je nekaj narobe s pogonskim sklopom. V vseh poročanih primerih se je opozorilo samo po sebi tudi izključilo in so se lastniki lahko odpeljali do prodajalca na servis. Tudi pri tej napaki so ugotovili, da je kriv programski sistem.

Seveda je bilo pri tako tehnološko naprednem vozilu potrebno pričakovati kakšne manjše probleme, upajmo samo, da so takšni primeri izolirani in ne napovedujejo večjih težav za BMW i3.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code