Eno največjih razkritij prihajajočega leta bo povsem nov BMW M2 (G87). Na našo srečo njegova zasnova verjetno ne bo presenetila.

Nedavno odkrite fotografije iz Kitajske so razkrile sprednji del novega M2, zato je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bodo upodobitve avtomobila pojavile na internetu.

Na prvi pogled se želi novi BMW M2 G87 razlikovati od novega kupeja serije 2 in še posebej od modela M240i. Njegove rešetke z vodoravnimi letvicami se razlikujejo od tistih pri običajnem modelu serije 2, odbijač pa ima, kot smo že poročali, zelo kvadratne sprednje dovode za zrak. Notranje stranice vsake rešetke so popolnoma horizontalne, z 90 stopinjskimi koti v vsakem notranjem prekatu. Žarometi imajo veliko zaobljenih, mehkih robov v nasprotju s kvadratnimi rešetkami in odprtinami za dovod zraka.

BMW M2 bo poganjala različica motorja S58, ki jo najdemo v novih BMW M3 in M4. Gre za 3,0-litrski motor z dvojnim turbopolnilnikom in s šestnimi cilindri v vrsti, kar bo absolutno moč vozila popeljalo na verjetno okoli 480-»konjskih« moči. Skoraj neverjetno je, kako visoke številke omenjamo v »vstopnem« modelu M divizije. To je več kot standardna M3 in M4, M2 pa bo tehtal manj in imel krajšo medosno razdaljo. Torej bi moral biti pravi cestni huligan!

Naslednja generacija M2 bo ponujala samo zadnji pogon in ročni menjalnik! Bližamo se zadnji postaji stare šole BMW.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code