Ta novica bo zagotovo razveselila vse tiste, ki si še nekaj časa želijo ročnega menjalnika v novih vozilih. Vsekakor bo moči precej več, maso vozila pa so uspešno znižali.

V naslednjem BMW M3 oziroma M4 lahko pričakujemo še več moči, nižjo maso vozila, obenem pa vam sporočamo, da bo na voljo tudi ročni menjalnik. Moč bo zagotavljal posodobljen 3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor, ki naj bi po zadnjih podatkih razvil 465 konjskih moči. Povečana moč naj bi bila predvsem zaradi nove tehnologije vbrizgavanje vode. Podobna tehnologija je že v uporabi pri omejeni različici M4 GTS.

Inženirji pa se močno posvečajo tudi temu, da bo novi M3 lažji od M3 CS. Le-ta v tej generaciji tehta 1585 kilogramov, v novi generaciji pa bo pri znižanju mase močno prispevala uporaba nove platforme in povečano število karbonskih dodatkov. Ravno zaradi tega se pri znamki niso odločili za serijski štirikolesni pogon ali pa hibridni sklop, saj bi to močno povečalo maso vozila in nenazadnje tudi končno ceno. Vsekakor bo čez nekaj časa na voljo tudi štirikolesni pogon, hibridno tehnologijo pa lahko pričakujemo že v novi generaciji!

Kar se pa tiče ročnega menjalnika v novem M3 in M4 je Fröhlich za medij Road & Track povedal: ”Mislim, da bi moral biti ročni menjalnik na voljo tudi v naslednji generaciji M4. To je moja obljuba, da lahko v novi generaciji M3 in M4 pričakujete tudi ročni menjalnik.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code