Novi BMW M5 – NEuspešen na Losovem testu, a z…

0
...zelo obrabljenimi pnevmatikami! No, naj vas potolažimo: pri snemanju videa je poškodbe utrpelo le nekaj stožcev.

Nekaj drži kot pribito: pnevmatike so zelo pomembne! Video novega BMW M5, ki pade na losovem testu, je odličen primer zapisane trditve. Losov test je preizkus, katerega namen je določiti, kako dobro se lahko vozilo izogne nenadni oviri. Je odličen način, da vidite, kako se bo avtomobil obnesel ob voznikovih manevrih, ki jih le-ta izvaja med izogibanjem. BMW M5 preizkus opravi s tremi različnimi hitrostmi: 74, 76, ter 78 kilometrov na uro. Razlike med temi precej podobnimi hitrostmi so osupljivi.

Pri hitrosti 74 km/h se je M5 le dotaknil enega od stožcev, pri hitrosti 76 km/h pa je zadeva že precej drugačna. Vozilo bolj zanese, vozniku pa ga ne uspe poravnati nazaj v prvotno začrtano smer potovanja.

Test se zaključi s hitrostjo 78 km/h, rezultat pa je že precej porazen. Test je tako pri hitrosti 78 km/h neuspešen.

BMW M5 sicer razvije 600 konjskih moči ter 750 Nm navora. Motor je s turbino podprt 4.4-litrski V8, ki lahko stotico doseže v 3,4 sekunde. Najvišja elektronsko omejena hitrost je 305 kilometrov na uro. A nič od tega ni kaj dosti vredno, če so pnevmatike slabe. Varno manevriranje v paničnih situacijah potrebuje ustrezno, varno opremo. Losov test je izjemen način preizkušanja obnašanja vozila. Tu resnično ni pomembno, kako močno, drago ali ekskluzivno je, saj se testira situacije, ki jih bodo najverjetneje vsaj enkrat izkusili vsi vozniki.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code