Novi BMW M5 je izredno popularen avtomobil tako pri strankah kot pri predelovalcih. Z modifikacijami motorja lahko dosežemo neverjetno zmogljivost...

“Chip tuner” Speed Buster iz nemškega mesta Sinzig je za novi BMW M5 s 4,4-litrskim V8 motorjem izdelal povsem novo kontrolno enoto, ki vozilu doda precejšnjih 147 konjskih moči in 125 Nm navora. Končna številka tega osupljivega superšportnika se tako ustavi pri 747 konjskih moči in 875 Nm navora! Nadzor temperature motorja omogoči, da je polna moč razpoložljiva šele, ko je motor ogret na primerno temperaturo. No, poleg dodatne moči predelovalec obljublja še do 15 odstotkov nižjo porabo goriva.

Seveda pa pri raznoraznih povečanjih moči obstaja tudi tveganje. Speed Buster tako strankam ob doplačilu 999 evrov ponuja tudi tri leta garancije na motor. Dodatno izboljšanje odzivnosti je na voljo za 179 evrov, aplikacija za upravljanje sistema pa 229 evrov.

To pa seveda ni prvi poskus povečanja moči na novem BMW F90 M5. nedavno je svojo različico predstavil Manhart, poimenoval pa jo je MH5 700. Dobro znani 4,4-litrski TwinPower Turbo motor uspe po posegu razviti 723 konjskih moči in 870 Nm navora. Zasluga za 123 KM in 120 Nm več gre prilagojenemu ECU MHtronik. Šprint od 100 do 200 km/h pa pri MH5 700 traja le 5,9 sekunde.

Poleg impresivne zmogljivost pa Manhart za MH5 700 ponuja še paket karbonskih dodatkov. Spredaj je dodan karbonski podaljšek spojlerja, zadaj pa nov karbonski spojler in difuzor iz enega dela. Seveda pa predelava ne bi bila popolna brez menjave izpušnega sistema. Slednji je sedaj iz nerjavečega jekla in ponuja izredno zvočno kuliso tako pri pospeševanju kot pri hladnem vžigu. Za piko na “i” vse skupaj zaokrožijo 21-palčna platišča.

Če bi radi slišali brutalen zvok tega uničevalca asfalta, kliknite TUKAJ! Uživajte v harmonijah.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code