Za praznovanje začetka proizvodnje novega BMW serije 2 Coupe je tovarna BMW Group San Luis Potosi predstavila neuradni umetniški avto.

Poslikavo sta interno ustvarila slikarja Luis Esquivel in David Fernandes, sodelavca tovarniškega slikarskega območja. Barvanje je predstavljalo velik izziv, saj je BMW serije 2 Coupe vozilo polno oblin in tridimenzionalnih površin. To je zahtevalo nanašanje do petih slojev nekaterih barv. Za to posebno delo je bilo uporabljenih osem različnih barv, več kot 6 litrov avtomobilske barve in 2,5 litra prozornega premaza.

Opozoriti je treba, da je bilo nanašanje barve na to serijo Coupe 2 popolnoma ročno, nanašanje barve po barvi, pri čemer je čas sušenja 30 minut med vsakim nanosom. Poleg tega je za vzdrževanje kakovosti poslikave zahteval strog nadzor vlažnosti, temperature in čistosti zraka. Skupaj so bili trije tedni porabljeni za nanašanje barv, še dva za nanašanje prozornega premaza in še dva tedna za poliranje in lakiranje vozila.

Slikarja sta dejala, da vse barve na avtomobilu igrajo ključno vlogo in so nenadomestljive. Mehiški in nemški narod sta predstavljena z barvami svojih zastav. Na sprednji strani avtomobila barve mehiške in nemške zastave odražajo moč obeh držav v smislu inženiringa, oblikovanja in popolnosti. V posebnem primeru Mehike je bila oranžna barva simbolizirana s cvetom ognjiča, ki je pogost v oltarjih dneva mrtvih. Nekaj ​​človeških silhuet simbolizira ljudi, ki delajo v tovarni BMW San Luis Potosi, ki praznujejo impresiven dosežek: ustvarili so prvo vozilo BMW, rojeno v Mehiki, katerega bodo poslali na vse konce sveta.

Tovarna San Luis Potosi je najnovejša v globalni proizvodni mreži podjetja. Od zasnove in izdelave je bilo zasnovano, da se zlahka prilagodi proizvodnji različnih modelov. Le dve leti po začetku proizvodnje v tovarni je svoje delovanje razširilo na proizvodnjo priključnih hibridnih vozil. Z dodatno naložbo v višini 125 milijonov dolarjev so infrastrukturo tovarne razširili tako, da je to drugi model vključen v proizvodno linijo. Mehiška tovarna je od leta 2019 proizvedla 170.000 vozil BMW serije 3, kar predstavlja 3 odstotke svetovne proizvodnje BMW.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code