Po izboru enega najbolj kredibilnih avtomobilskih medijev Autocar, je novi BMW G20 320d peti najboljši avtomobil trenutno v prodaji.

Če se odpravite na spletno stran Autocar Magazine-a in si preberete dotični članek boste po vsej verjetnosti nekoliko čudno pogledali, kjer že v naslovni sliki BMW 320d enostavno ne spada v družbo ostalih štirih izzivalcev. Kako je dizelsko gnana družinska limuzina prišla med top 5 najboljših avtomobilov v prodaji se sprašujemo tudi mi, ob prebiranju zapisa njihovega novinarja pa je vse postalo kristalno jasno. Enak izbor so naredili tudi lani, kjer pa njegov predhodnik BMW F30 serije 3 ni prišel niti med top 10, kar le potrjuje naše besede v testu tega bavarskega lepotca.

Največje presenečenje oziroma najboljša lastnost, ki jo je serija 3 z novo generacijo dobila nazaj, so vozne lastnosti. Starejše generacije serije 3, kot so E30, E36 in E46 so poosebljali bavarski slogan ‘Užitek v vožnji’, ki pa se je v zadnjih dveh generacijah nekoliko izgubil. Še posebno razočaranje iz vidika vozniške vpletenosti je bila prejšnja F30 generacija, ki ni ravno navdušila v nobenem pogledu, sedaj pa se je z novo generacijo steber znamke vrnil nazaj med najboljše.

Pri Autocar so zapisali: “Način s katerim se spusti po odlični cesti, s tako avtoriteto in tako preciznostjo, vam postavi vprašanje ali res vozite štirivratno družinsko limuzino, ali ste se po kakšnem čudežu znašli v športnem kupeju. Rezultat je serija 3 s karakterjem, ki ga nismo videli že zadnjih 15 let in dobro je, da je naposled nazaj. Morda ne izgleda tako, ampak je v večih pogledih najbolj presenetljiv avtomobil tukaj.”

Seveda so tudi stvari, ki so jih pri novi seriji 3 kritizirali, kot je naprimer (ne)udobje pri športnem vzmetenju in motor, ki se ne vrti več z enako vnemo kot poprej, za kar lahko v večji meri krivimo nove WLTP testne cikle. Kot slabo stvar so izpostavili tudi nove digitalne merilnike, ki res niso vsem po godu, a obenem predstavljajo tehnološko rešitev, ki še vedno ostane zelo pregledna in enostavna za razliko od nekaterih tekmecev.

Vir: AutocarFotograf: Luka Janežič

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code