Le nekaj tednov je minilo od uradne predstavitve nove BMW serije 5, a nemški BMW ne počiva. Za petico so namreč pripravili in predstavili izjemen paket M Performance dodatkov.

BMW bo z novo generacijo serije 5 ponudil obsežno ponudbo motornih enot, vključno z mogočnim M550i xDrive. Kmalu po začetku prodaje bodo tako za vse različice na voljo M Performance dodatki, ki bodo bistveno popestrili izgled že tako izjemnega vozila.

Opremljenost z dodatki M Performance se bo razlikovala od modela do modela. BMW 540i bo naprimer lahko opremljen z opcijo BMW M Performance Power in Sound Kit, kar bo šestvaljnemu motorju povečalo moč za 34 konjskih moči na 374 konjskih moči in navor za 50 Nm na 500 Nm. Paket bo ponujal tudi obrobe okrog izpušnih zaključkov odete v krom ali ogljikova vlakna.

Modeli 540i, 540i xDrive, 530i in 530i xDrive so lahko opremljeni z dušilcem iz nerjavečega jekla, obroba okrog zaključka izpuha pa je lahko okrogla ali trapezoidna ter izdelana iz kroma ali ogljikovih vlaken.

bmw-g30-5-series-m-performance (6)

Dodatki bodo na voljo tudi pri dizelskih različicah serije 5. Za različici 530d in 530d xDrive je BMW pripravil M Performance Power Kit, ki doda 27 konjskih moči in 30 Nm navora, kar pomeni 292 konjskih moči in 650 Nm navora.

Za vse motorne različice so na voljo tudi 20-palčna platišča ter športni zavorni sistem, ki spredaj ponuja rdeče, štiribatne aluminijaste čeljusti, zadaj pa enobatne čeljusti. M Performance paket vključuje še M sport paket in M aerodinamični paket. Paketa tako poskrbita za agresiven sprednji odbijač, stranska ogledala iz ogljikovih vlaken, zadnji difuzor in zadnji spojler iz ogljikovih vlaken. Opcijsko so na voljo tudi deli iz poliuretana.

Seveda so Bavarci poskrbeli tudi za notranjost, kjer sta najbolj vpadljiva BMW M Performance volanski obroč odet v alkantaro ter povsem nove obvolanske prestavne ročice.

S paketom M Performance postaja serija 5 bolj in bolj podobna prihajajoči različici BMW M5. Veselimo se tako enega kot drugega!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code