Le nekaj tednov po uradnem začetku prodaje, je novi BMW X3 z odliko opravil tudi Euro NCAP testiranja.

Tretja generacija bavarskega SUVa je tako prejela vseh pet zvezdic, s kar 93 odstotki vseh možnih točk pa je še posebej dobro opravila z varnostjo odraslih potnikov. Glede na mnenje strokovnjakov Euro NCAP, se je kabina pri BMW X3 med vsemi testi obnašala stabilno in zato ponuja prepričljivo zaščito za vse potnike v vozilu. Elektronski sistemi, ki se lahko med drugim tudi popolnoma sami izognejo nezgodi, so test ravno tako opravili z odliko.  Pri vseh testih z nižjo hitrostjo, se je avtomobil s pomočjo sistemov uspešno izognil trku in tako z avtonomnim zaviranjem zavaroval svoje potnike pred nezgodo, kar se je pri ocenjevanju izkazalo za ključno. Pri višjih hitrostih so sistemi ravno tako občutno zmanjšali hitrost pri trku in tako zmanjšali tudi posledice trka, pomagali pa so celo pri trku s pešci kjer se je v nekaterih situacijah avtomobil popolnoma sam izognil trku, v drugih primerih pa le zmanjšal hitrost vozila.


Za varnost otrok v kabini, je BMW X3 G01 prejel 84 odstotkov, medtem ko je za varnost pešcev dobil 70 odstotkov. Aktivni pokrov motorja, ki se v primeru trka s pešcem dvigne za nekaj centimetrov in tako ublaži udarec z glavo, je prepričal strokovnjake, saj se je ta uspešno izkazal v vrsti različnih scenarijev. Testirali so sicer popularni različici xDrive30i in xDrive 30d, a vendar lahko po poročilih neodvisnih testnih centrov rezultate prenesemo na čisto vse motorne izvedenke.

Kako se je BMW X3 odrezal med samim testom, kažejo zgornje fotografije tisti, ki vas zanima še več, pa si poglejte še videoposnetek na tej povezavi.
Michiel van Ratingen, generalni sekretar Euro NCAP je dejal: “Čeprav so rezultati nekako pričakovani in niso presenetljivi, vseeno predstavljajo izreden inženirski dosežek, ki ga ne smemo jemati za samoumevnega. Euro NCAP namreč testira na več kot 15 različnih testih in v stotinah različnih individualnih pogojev, ki se vseskozi zaostrujejo. Zato je zelo lepo videti proizvajalce, ki se še naprej trudijo obdržati pet zvezdic na vseh svojih vozilih.”
BMWBLOG-bmw-x3-m40i-b58-portugal (22)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code