Novinec bo na voljo v več različicah.

Med svojim govorom na severno ameriškem avtomobilskem avtosalonu je izvršni direktor BMW, dr. Nicolas Peter za leto 2018 uradno potrdil prihod nove generacije BMW X4. Letošnje leto bo za športne terence te nemške znamke vsekakor prelomno, saj bosta javnosti predstavljena še BMW X2 ter X7.

Na vohunskih fotografijah si ga že lahko ogledamo brez kakršnekoli kamuflaže. Kot je razvidno, je na prvem mestu dizajna še vedno izgled in ne uporabnost. Sprednji del močno spominja na najnovejšo generacijo X3; razpotegnjen pokrov motorja se tekoče nadaljuje proti strehi ter zadku vozila. Ozki zadnji žarometi so razpotegnjeni čez zadnji rob križanca. Novi BMW X4 je zagotovo naredil korak naprej v smislu izgleda v primerjavi s prejšnjimi generacijami.

BMWBLOG - BMW Slovenija - BMW X3 in BMW 6 GranTurismo - Golf Bled (14)

Žal v notranjost vozila ne moremo pokukati, a šlo naj bi za skoraj identično tisti, ki jo ima zadnji BMW X3. Poleg standardnih različic bodo imeli kupci, ki jim je izvedba zelo pomembna, velik nabor možnosti. X4 M40i bo premogel 3,0-litrski s turbino podprt šestvaljni motor, ki bo lahko proizvedel 360 konjskih moči ter 500 NM navora. Moč se bo prenesla preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika na vsa štiri kolesa. Za tiste, ki jim je bolj pri srcu dizelska moč, bodo pri BMW vgradili 3,0-litrski agregat iz BMW 750d, ki premore 400 konjskih moči in 760 Nm navora. Za X4 bo moč seveda primerno zmanjšana. 

Prav tako je na poti tudi polna M različica. Vsebovala bo bolj agresiven izgled, zadaj pa štiri ovalne zaključke izpuha. Za moč naj bi skrbel 3,0-litrski vrstni šestvaljnik, ki bo iz sebe zmogel iztisniti okrog 450 konjskih moči. Takšna zaloga moči bi znala poskrbeti za zares zabavno kupejevsko-terensko vozilo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code