Na slovenske ceste je z današnjim dnem tudi uradno zapeljal povsem novi BMW X4.

BMW je pred natanko petimi meseci javnosti uradno razkril novo podobo športnega terenca BMW X4. Danes, pet mesecev pozneje, ta privlačen križanec prihaja na slovenske ceste. Naša ekipa si ga je uspela dodobra ogledati, seveda pa smo lepoto želeli deliti tudi z vami zato prilagamo bogato galerijo Bavarca X4 v Sophisto Grey Brilliant Effect odtenku.

Vidite lahko prvi BMW X4 xDrive20d v izvedenki M Sport X, kar mu daje športen značaj z robustnim terenskim pridihom. Ko smo avtomobil videli z živo nas je zares navdušil, saj X4 končno izgleda popolno. Linije se lepo prelivajo od nosu pa vse do zadka vozila, ki ima tokrat povsem drugačna LED svetila katera mu zares pristojijo.

Že znana motorna oznaka xDrive20d pomeni, da avtomobil spredaj nosi 2,0-litrski štirivaljni dizelski motor s 190 konjskimi močmi in 400 Nm navora, kar se preko pametnega sistema xDrive prenaša na vsa štiri kolesa. Pospešek do 100 km/h tako traja okroglih 8 sekund, kar za 1.815 kilogramov težak avtomobil ni slab rezultat.

Pospeševanje novega BMW X4 xDrive20d pa se bo zaključilo pri 213 km/h.

Tudi notranjost se že zgleduje po novem pristopu münchenskega podjetja. Materiali so izredno kvalitetni, celotna notranjost je elegantno prefinjena, osvežena podoba pa je zelo dobrodošla sprememba.

Med opaznejše spremembe štejemo tudi digitalno instrumentalno ploščo, ki kaže, da se BMW pomika v vode popolne digitalizacije.

Morda lahko omenimo še ceno. BMW X4 xDrive20d je lahko vaš od 54.950 evrov, bogato opremljen kot je primerek na fotografijah pa za 77.679 evrov. Če je to malo ali veliko za tako napreden in lep avtomobil pa presodite sami.

Ob koncu bi vas radi povabili, da si avtomobil ogledate tudi v živo. Najdete ga v osrednjeslovenskem salonu BMW A-Cosmos na Celovški cesti, avtomobil pa je seveda na voljo tudi za testne vožnje.

Vas mika? Vabljeni!

Fotograf: Dejan Ipavec

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code