Pisalo se je leto 2011, ko so se začele širiti govorice o načrtih dveh "velikanov", BMW in Toyote. V mislih sta imela zasnovo "srednje velike športne platforme", ki b pomenila zamenjavo za njuna modela Z4 ter Supra.

Danes si lahko tudi sami ogledate nove spy fotografije ter video BMW prototipa, ki naj bi prvotno nosil ime Z5. Kljub temu so se odločili, da ime ostane nespremenjeno. Kakšen naj bi bil dizajn vozila, smo lahko videli že avgusta, ko so na Monterey Car Weeku predstavili Z4 koncept.

Fotografije potrujejo, da se bo serijsko vozilo držalo le-tega; na to nakazuje širok, “štrleč nos” ter nabor ozkih žarometov. Eleganten dizajn spominja na BMW serije 8, ki je bil javnosti predstavljen maja na Concorso d’Eleganza v Villi d’Este.

bmw-z4-lights-spy-shots (15)

Novi Z4 bo trdo zložljivo streho zamenjal z bolj tradicionalno, mehko streho. S tem bodo znižali težo avtomobila, kar mu bo omogočilo boljšo agilnost v zavojih. Pričakujemo lahko 2.0- ter 3.0-litrski vrstni motor s turbinami. 2.0-litrski motor naj bi imel okrog 250 konjskih moči, 3.0-litrski pa nekaj manj kot 350 konjskih moči. Kljub temu, da je bilo govora o hibridni tehnologiji, se bo BMW temu najverjetneje odrekel z namenom razlikovanja Z4 od naslednika Toyote Supra; le-tega so prav tako opazili in za katerega je pričakovati, da bo imel na voljo gorivno-električno kombinacijo.

BMW Z4 lahko pričakujemo v začetku leta 2018. Prišel naj bi kot model 2019, začetna cen pa se bo gibala malenkost nad 45.000 evrov.

Toyoto Supro smo si lahko ogledali že v predogledu v seriji FT-1 konceptov. Čeprav to še ni uradno potrjeno, pa naj bi novinca izdelovali skupaj in sicer v tovarni Magny-Steyr v sosednji Avstriji. Taka delitev proizvodnje je smiselna, saj gre za nizke količine zasoljeno dragih športnih avtomobilov.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code