BMW se bo z letom 2018 pojavil na WEC in Le Mans. Zaenkrat še ni dokončno potrjen M model, ki bo tekmoval na dirkah, vendar je najbolj logična in skoraj edina izbira prav BMW M8.

V mesecu septembru je BMW naznanil, da se bo z letom 2018 potegoval v GTE razredu World Sports Car tekmovanju. Do sedaj pa na plano še  ni prišla uradna potrditev vozila, ki ga bodo v sklopu dirke vozili dirkači. Ta mora biti seveda dobra osnova in BMW M oddelek ve kako se tem stvarem streže.

bmw-m8-racecar(1)

Sedaj pa je povsem jasno, da je edini možni novi BMW prav serija 8, oz. če smo natančni BMW M8, športni kupe, osnovan na veliki platformi serije 7. Avtomobil bo uporabljen v svetovnem pokalu in IMSA za leto 2018 in bo zato prejel tudi mednarodno GTE homologacijo. GT3 model je trenutno osnovan na BMW M6, vendar bo prejel občutno nadgradnjo.

Najprimernejši nov športni avtomobil bo tako BMW M8, ki bo zasedel svoje častno mesto. BMW je kot GTE model skušal vpeljati tudi športni, hibridni model i8, vendar je bila ideja na koncu zavrnjena, ker inženirjem v ohišje ni uspelo namestiti velikega V8 motorja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code