BMW nam je v zadnjem času predstavil tri nove člane BMW i družine. Med njimi je tudi težko pričakovani BMW i8 Spyder, nedavno smo prejeli nekoliko spremenjen i3, čaka pa nas še povsem nov model z imenom iNext.

BMW i8 Spyder, o katerem je že nekaj mesecev veliko govora, na naše veselje prihaja že v začetku leta 2018, štiri leta po prihodu originalne različice BMW i8. V i8 Spyder bi verjetno prišla ista kombinacija 1,5-litrskega TwinPower Turbo tri-valjnega motora in elektromotorja z litij-ionsko baterijo. Ta kombinacija vozil omogoča največjo moč 362 konjskih moči, z njo pa do stotice potrebuje 4,4 sekunde, dokler ne pridrvi do omejitve hitrosti pri 250 km/h.

bmw-i8-concept-spyder (20)

Premiero je nedavno doživel tudi BMW i3 s podaljšanim dometom po zaslugi nove, 94 Ah baterije, ki ima kapaciceto 33 kilovatnih ur zaradi višje energijske gostote litij-ionskih celic. Visokonapetostna baterija, ustvarjena v sodelovanju s Samsungom je sestavljena iz osmih modulov z dvanajstimi shranjevanimi celicami, njena zmogljivost pa se je povečala za več kot petdeset odstotkov – to pa pomeni tudi petdeset odstotkov več kilometrov, ki jih boste z vašim i3 naredili z enim polnjenjem.

bmw-i3-94ah (9)

Tretji in popolnoma nov električni model, ki bo svoje mesto našel v BMW i oddelku, pa je po navedbah Haralda Krügerja “primerek, ki bo zajemal vse vidike, ki so pomembni za prihodnost avtomobilov, vključno z avtonomno vožnjo, digitalno povezljivostjo, inteligentno lahko konstrukcijo in naslednjo generacijo elektro-mobilnosti.” BMW iNext-a še ni predstavil javnosti, se pa je zato na proslavitvi stote obletnice podjetja v mesecu marcu letos, razkril Vision Next 100, ki predstavlja zložljiv volanski obroč, futuristične linije in povsem nove materiale – koncept, ki verjetno predstavlja začetke prihajajočega modela iNext.

vision-next-100-peking (18)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code