MINI je ob razvoju avtomobila upošteval dejstvo, da je potrebno postaviti zabaven karakter pred karkoli drugega.

To nam tudi v nekem smislu daje priložnost, da vidimo, kako lahko BMW in MINI ustvarita zabavne avtomobilove, čeprav temeljijo na novi platformi UKL, ki se uporablja za vse nove modele s pogonom na sprednja kolesa.

Kot smo vsi pričakovali,  je John Cooper Works zelo podoben Cooper S. Spremembe na zunanjosti so v bistvu omejene na sprednji odbijač z  nekoliko spremenjeno obliko z odprtinami za zrak, zadnji odbijač in 17-palčna lahka aluminijasta platišča v izvedbi John Cooper Works Race Spoke skupaj z zavornimi čeljustmi in LED žarometi z belimi smerniki. JCW označbe in športni izpušni sistem pa jasno razlikujejo JCW od standardnega MINI-ja.

mini-john-cooper-works (12)

V notranjosti boste prve spremebme opazli pri športnih sedežih, JCW volanskim obročem s prestavnimi stikali, JCW pragovi in stopalkami iz nerjavečega jekla – vse kar najbolj izžareva športni duh.

mini-john-cooper-works (9)

Uporablja najmočnejši motor, ki je bil do sedaj vgrajen v MINI: 2,0-litrski štirivaljnik, ki proizvede 213 KM. Moč motorja je povečana za 10 odstotkov v primerjavi s predhodnikom, največji navor pa povečan za 23 odstotkov na 320 Nm. Moč pošillja preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika ali 6-stopenjskega športnega menjalnika Steptronic v sklopu dodatne opreme. Do stotice potrebuje 6,3 sekunde (izboljšanje za 0,2 sekunde) z ročnim menjalnikom oziroma 6,1 sekunde (izboljšanje za 0,6 sekunde) s samodejnim menjalnikom.

mini-john-cooper-works (5)

Kot se za MINI spodobi, je inženirjem uspelo ohraniti peresno lahko vozilo. Teža MINI JCW znaža pičlih 1205 kilogramov z ročnim menjalnikom, z avtomatskim pa je le 15 kilogramov težji. Najbolj presenetljiva je ekstremno majhna razlika med porabami pri uporabi enega ali drugega menjalnika. Ročni menjalnik naj bi imel porabo po mestu 9,1 l/100 km, samodejni pa 7,2 litra, pri kombinirani porabi je razlika le 1 liter; samodejni tako porabi 5,7 litra na 100 kilometrov, ročni pa 6,7 l/100 km na evropskem testnem krogu.

Potrjeno je že, da bo premiero MINI John Cooper Works doživel natanko čez en mesec na Detroitskem avtomobilskem salonu, s prodajo pa bodo začeli v prvem četrtletju leta 2015.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code