Torej, novinarska predstavitev je mimo. Kaj smo o dvojki Active Tourer izvedeli novega? Ob prihodu nas je nagovoril Lothar Schupert, direktor BMW Group Slovenija in povedal nekaj besed o novi seriji 2 Active tourer, seveda smo vsi želeli na testno vožnjo, zato je bila uvodna predstavitev kratka.

Da tudi tukaj ne bomo govorili preveč samo o številkah in specifikacijah, si jih lahko ogledate TUKAJ. Osnovna različica šasije serije 2 Active Tourer že združuje tipično BMW agilnost in smerni nadzor z visokim nivojem stabilnosti in udobja. Ključni cilj je bilo doseči najboljšo možno vozno dinamiko in povratne informacije krmiljenja za (kontroverzno) sprednjo pogonsko gred.

Novinarska-2-Active-Tourer-SLO (5)

V roke smo dobili ključe in zabava se je pričela. Verjetno se vsi sprašujete, kako se obnese BMW s pogonom na prednjo os, kaj je ta nova filozofija BMW in kako zadeva deluje v praksi. Presenetljivo dobro. Predvsem zaradi celega kupa tehnologije, kot je naprimer BMW Performance Control, ki pri vožnji skozi ovinke porazdeli sile na posamezna kolesa, več moči dobita zunanji kolesi, da je zagotovljen maksimalni oprijem cestišča.

Tudi v notranjosti je značilno BMW oblikovanje, ki odraža funkcionalnost in udobje. Najsodobnejša platforma bo prinesla novemu BMW serije 2 Active Tourer prednost na trgu prilagodljivih vozil, ki so na zunaj kompaktna, v notranjosti pa prostorna. Ta platforma skupaj z višjo linijo strehe, dolgo medosno razdaljo in prečno postavljenimi motorji maksimira prostornost notranjosti. Istočasno pa višji položaj sedenja omogoča tudi boljšo preglednost kompleksnih voznih situacijah, obenem pa olajša vstopanje in izstopanje ter ohranja veliko prostora za glavo. Domiselni detajli, kot so številne odlagalne površine spredaj in zadaj ter pokrov prtljažnika s funkcijo avtomatskega odpiranja in zapiranja z upravljanjem preko gumba ali giba z nogo.

Po vrnitvi pred Kristalno palačo nam je direktorica korporativnega komuniciranja, ga. Gordana Kisilak še predstavila cenik, izbiro motorjev ter ostale podrobnejše informacije. Ob lansiranju 27. septembra so na voljo: 228i (cena od 26.700 € naprej), 225i (od 37.200 €) in 218d (od 29.000 €). Novembra 2014 pa bodo na voljo tudi dodatne motorne različice: 220i (od 29.600 €), 216d (od 27.300 €), 220d  (od 31.300 €) in 220d xDrive (od 35.400 €). Poleg standardnega paketa opreme, bodo na voljo tudi paketi Advantage, Sport Line in najdražji, Luxury Line.

Novinarska-2-Active-Tourer-SLO (45)

Torej komu je vozilo dejansko namenjeno? Zaradi prostorne notranjosti je primeren za družine in ljudi z aktivnim stilom življenja. BMW serije 2 Active Tourer bo od konca leta 2014 prav tako na voljo s specifikacijo M Sport. S paketom M Aerodynamics, podvozjem M Sport, 17 ali 18-palčnimi M litimi alu platišči, M usnjenim volanom in športnimi sedeži.

Novinarska-2-Active-Tourer-SLO (44)

Ekipa BMWBLOG Slovenija vas je zadnje tri mesece že veliko obveščala  o seriji 2 Active Tourer, tako da ste ga že lahko bolj natančno spoznali, za piko na i nam trenutno iz naše zbirke manjka samo še lastni test omenjenega avtomobila.

Članki o seriji 2 Active Tourer:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code