Ni več vprašanja ali bo BMW razvil bolj 'hardcore' različico svoje super limuzine.

BMW M5 CS naj bi bil v nastajanju že kar nekaj časa, a je bil projekt do sedaj pod vprašajem navkljub temu, da so fotografi na hitro ujeli tudi popolnoma razkrit prototip že oktobra lani. Končno pa so v zaključni fazi testiranja opazili tudi prvi prototip omenjenega modela, ki se razvija kje drugje kot na slovitem Nurburgringu. To sedaj dokončno potrjuje izvedbo projekta in obenem nakazuje, da razkritje ni več daleč.

To, da bo model nosil oznako CS pomeni, da lahko pričakujemo manjšo težo, kar bodo verjetno dosegli z uporabo lažjih školjkastih sedežev, novega izpušnega sistema in lažjih platišč, ostalega ‘klestenja’ opreme pa ne pričakujemo. Navsezadnje je to še vedno velika, poslovna limuzina in ne tekmec Porscheju 911 GT3. V primerjavi s ‘klasičnima’ različicama modelov M5, bo CS opremljen z izrazitejšim zadnjim spojlerjem, drugačnim prednjim in zadnjim odbijačem z novimi odprtinami za zajem zraka, izrazitejšim prednjim podaljškom odbijača in zanimivejšim zadnjim difuzorjem.

Piko na i bodo seveda dodala že prej omenjena platišča, ki bi bila lahko precej podobna tistim, ki jih uporablja BMW M2 CS. 4.4 litrski V8 motor, bo v bavarskem stilu prejel peščico dodatnih konjskih moči, kar pomeni, da lahko pričakujemo okoli 650 konjskih moči. Model bo seveda predstavljen s predvideno prenovo serije 5, ki smo jo že videli v celoti in si jo lahko pogledate v tem članku.

BMW M5 CS torej pričakujemo v drugi polovici prihodnjega leta, nekaj mesecev za debijem običajne serije 5, mi pa smo že zelo nestrpni.

Vir: CarscoopsFotograf: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code